15 Nisan 2021 Perşembe

İrmik Helvası Tarifi

 

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı su (yarısı sütte olabilir)
  • 1 su bardağı şeker
  • Fıstık
  • Limon ve portakal kabuğu rendesi
  • Tarçın

    İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şeker ve su (ılık olmalı) karışımını karıştırıyoruz.
  • Şekeri tamamen eritiyoruz.
  • İçine rendelenmiş limon portakal kabuklarını ekliyoruz.
  • İrmiği tencereye koyarak kısık ateşte kavurmaya başlıyoruz yaklaşık 5 dakika sonra yağı ekliyoruz böylelikle yağ yanmamış oluyor .
  • Rengi açık kahverengi olunca şeker ve su karışımını yavaşça döküyoruz (dikkatli olun sıçrayabilir)
  • Kaynara çıkınca kaptığını kapatıp suyu çekmesini bekliyoruz.
  • 5 dakika dinlendirmek servis için yeterli olacaktır.
  • Dondurma, fıstık, tarçın ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder