İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su (yarısı sütte olabilir)
- 1 su bardağı şeker
- Fıstık
- Limon ve portakal kabuğu rendesi
- Tarçın
İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şeker ve su (ılık olmalı) karışımını karıştırıyoruz.
- Şekeri tamamen eritiyoruz.
- İçine rendelenmiş limon portakal kabuklarını ekliyoruz.
- İrmiği tencereye koyarak kısık ateşte kavurmaya başlıyoruz yaklaşık 5 dakika sonra yağı ekliyoruz böylelikle yağ yanmamış oluyor .
- Rengi açık kahverengi olunca şeker ve su karışımını yavaşça döküyoruz (dikkatli olun sıçrayabilir)
- Kaynara çıkınca kaptığını kapatıp suyu çekmesini bekliyoruz.
- 5 dakika dinlendirmek servis için yeterli olacaktır.
- Dondurma, fıstık, tarçın ile servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder