20 Nisan 2021 Salı

Poğaça Tipi Ramazan Pidesi Tarifi

 

Poğaça Tipi Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (5 su bardağı + 2)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • Çörek otu susam
  • Mısır unu galeta unu

    Poğaça Tipi Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

  • Süt ve su ılıklaştırılır buna maya yağ ve şeker eklenerek karıştırılır.
  • Un ve tuz ayrı bir kapta karıştırılır sonrasnda iki karışım birleştirilir ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir 30 dk mayalandırılır.
  • Mayalanan hamur iki bezeye ayrılır.
  • Eller yağlanarak pide şekli verilir.
  • Mısır unu ve galeta unu serptiğimiz tepsiye yerleştirilir ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder