Poğaça Tipi Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1.5 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (5 su bardağı + 2)
- 1 yumurta sarısı
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- Çörek otu susam
- Mısır unu galeta unu
Poğaça Tipi Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı
- Süt ve su ılıklaştırılır buna maya yağ ve şeker eklenerek karıştırılır.
- Un ve tuz ayrı bir kapta karıştırılır sonrasnda iki karışım birleştirilir ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir 30 dk mayalandırılır.
- Mayalanan hamur iki bezeye ayrılır.
- Eller yağlanarak pide şekli verilir.
- Mısır unu ve galeta unu serptiğimiz tepsiye yerleştirilir ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder