Püreli Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet bostan patlıcan
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet biber
- 1 kaşık domates salçası
- 3 adet patates (büyükse 2 adet)
- Karabiber
- Tuz
- Kaşar peyniri
Püreli Patlıcan Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patateslerimizi soyup haşlanması için ocağa alalım patlıcanları irice bir parmak kalınlığında kesiyoruz.
- Tepsinin altını yağlayıp patlıcanları diziyoruz üst kısımlarını da fırça yardımıyla yağlayıp 190 derece fırında yaklaşık 15 dakika yumuşayıncaya kadar bekletiyoruz.
- Bu sırada iç harcını hazırlayalım sıvı yağda soğan ve biberlerimizi rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra kıymamızı ekliyoruz kıyma da suyunu salıp çekene kadar kavurup salçamizi ekliyoruz karabiber ve tuzunu da koyup karıştırıp kapatıyoruz.
- Fırından çıkmış olan patlıcanları ortalarını çatal yardımıyla biraz çukurlaştırıp kıymalı harcımızı paylaştırıyoruz.
- Haşlanmış olan patateslerimize bir çimdik tuz karabiber ekleyip blendırla eziyoruz(ben 1 kaşık süt ilave ediyorum daha kıvamlı oluyor)
- Püre hazır olunca bir kaşık yardımıyla ya da sokma torbası varsa kıymalı patlıcanın üzerine sıkıyoruz.
- Tepsiye 1 kaşık salçayı sıcak suda eritip tepsinin dibini kaplayacak şekilde döküyoruz.
- En son rendelenmiş kaşar üzerlerine ekleyip 190 de önceden ısıtılmış fırına veriyoruz yaklaşık 15 20 dakika kaşarlar eriyip hafif kızarmaya başladığı zaman çıkarıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder