20 Nisan 2021 Salı

Püreli Patlıcan Tarifi

 

Püreli Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcan
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet biber
  • 1 kaşık domates salçası
  • 3 adet patates (büyükse 2 adet)
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kaşar peyniri

    Püreli Patlıcan Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patateslerimizi soyup haşlanması için ocağa alalım patlıcanları irice bir parmak kalınlığında kesiyoruz.
  • Tepsinin altını yağlayıp patlıcanları diziyoruz üst kısımlarını da fırça yardımıyla yağlayıp 190 derece fırında yaklaşık 15 dakika yumuşayıncaya kadar bekletiyoruz.
  • Bu sırada iç harcını hazırlayalım sıvı yağda soğan ve biberlerimizi rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra kıymamızı ekliyoruz kıyma da suyunu salıp çekene kadar kavurup salçamizi ekliyoruz karabiber ve tuzunu da koyup karıştırıp kapatıyoruz.
  • Fırından çıkmış olan patlıcanları ortalarını çatal yardımıyla biraz çukurlaştırıp kıymalı harcımızı paylaştırıyoruz.
  • Haşlanmış olan patateslerimize bir çimdik tuz karabiber ekleyip blendırla eziyoruz(ben 1 kaşık süt ilave ediyorum daha kıvamlı oluyor)
  • Püre hazır olunca bir kaşık yardımıyla ya da sokma torbası varsa kıymalı patlıcanın üzerine sıkıyoruz.
  • Tepsiye 1 kaşık salçayı sıcak suda eritip tepsinin dibini kaplayacak şekilde döküyoruz.
  • En son rendelenmiş kaşar üzerlerine ekleyip 190 de önceden ısıtılmış fırına veriyoruz yaklaşık 15 20 dakika kaşarlar eriyip hafif kızarmaya başladığı zaman çıkarıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder