27 Nisan 2021 Salı

Raffaello Pasta Tarifi

 

Raffaello Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Muhallebi için

  • 4 su bardağı süt ( 200 ml bardak ölçüsü )
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi

Üzeri için

  • 160 gram beyaz çikolata
  • 1 kutu sıvı krema

    Raffaello Pasta Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirelim.
  • Bisküvileri rondodan geçirelim.
  • Tereyağını eritip bisküvilerin üzerine boşaltıp iyice özdeşleşene kadar karıştıralım.
  • Kalıbın tabanına bastırarak yerleştirelim ve kalıbı dolaba kaldıralım.
  • Muhallebisi için.Hindistan cevizi hariç tüm kuru malzemeleri derin bir tencereye alalım.
  • Çırpıcı ile karıştıralım ve sütü azar, azar ilave edelim.
  • Ocağa alıp sürekli karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirelim.
  • Altını kapatalım hindistan cevizini ekleyelim karıştıralım.
  • Muhallebiyi bisküvilerin üzerine boşaltalım ve ılınınca dolaba kaldıralım.
  • Üzeri için.Sıvı kremayı uygun bir tencereye alalım.
  • Ocağın altını açalım ve kaynamaya başladığında çikolatayı içine atalım eriyinceye kadar karıştıralım ve ocağı kapatalım.
  • Ilıyan muhallebinin üstüne boşaltıp dolaba kaldıralım.
  • 2-3 saat sonra üzerine hindistan cevizi ile süsleyip servis edebilirsiniz. Nefis bir pasta. Afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder