Raffaello Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için
- 2 paket burçak bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebi için
- 4 su bardağı süt ( 200 ml bardak ölçüsü )
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi
Üzeri için
- 160 gram beyaz çikolata
- 1 kutu sıvı krema
Raffaello Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirelim.
- Bisküvileri rondodan geçirelim.
- Tereyağını eritip bisküvilerin üzerine boşaltıp iyice özdeşleşene kadar karıştıralım.
- Kalıbın tabanına bastırarak yerleştirelim ve kalıbı dolaba kaldıralım.
- Muhallebisi için.Hindistan cevizi hariç tüm kuru malzemeleri derin bir tencereye alalım.
- Çırpıcı ile karıştıralım ve sütü azar, azar ilave edelim.
- Ocağa alıp sürekli karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirelim.
- Altını kapatalım hindistan cevizini ekleyelim karıştıralım.
- Muhallebiyi bisküvilerin üzerine boşaltalım ve ılınınca dolaba kaldıralım.
- Üzeri için.Sıvı kremayı uygun bir tencereye alalım.
- Ocağın altını açalım ve kaynamaya başladığında çikolatayı içine atalım eriyinceye kadar karıştıralım ve ocağı kapatalım.
- Ilıyan muhallebinin üstüne boşaltıp dolaba kaldıralım.
- 2-3 saat sonra üzerine hindistan cevizi ile süsleyip servis edebilirsiniz. Nefis bir pasta. Afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder