20 Nisan 2021 Salı

Ramazan Pidesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kurumaya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-5 buçuk su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt

    Yapılışı

  • Yoğurma kabına aldığımız maya ve toz şekerin üzerine ılık su ve sütü ekleyip maya eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Eridikten sonra yumurta beyazı, sıvı yağ ve tuzu ekleyip karıştıyoruz.
  • Daha sonra eleyerek unumuzu ilave ediyoruz.
  • Yavaş yavaş ilave edelim ki kıvamını ayarlayabilelim.
  • Kıvamını ayarladıktan sonra hamuru tezgaha alıp toparlıyorum.
  • 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyorum.
  • Mayalandıktan sonra tezgahta elimle yuvarlak olacak şekilde açıyorum ve tepsiye alıyorum.
  • Tepsinin şekline göre hamuru yaydıktan sonra yumurta sarısı ve yoğurt karışımını hamurun üzerine döküp güzelce yayıyorum.
  • Ve parmaklarımın ucu ile pide şekli veriyorum.
  • Şekil verdikten sonra çörekotu ve susam ekeliyorum.
  • 200 derecelik fırına pirenizi gönderiyoruz.
  • Fırının dibine ısıya dayanıklı bir kap ile su koyuyorum.
  • Su buhar dengesini sağlayıp ekmeğinizin daha yumuşak olmasını sağlıyor.
  • Çıktıktan sonra üzerini bi bezle örtüp dinlendiriyorum.
  • ~afiyet olsun~.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder