Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı kurumaya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
- 1 yumurta beyazı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-5 buçuk su bardağı un
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
Yapılışı
- Yoğurma kabına aldığımız maya ve toz şekerin üzerine ılık su ve sütü ekleyip maya eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Eridikten sonra yumurta beyazı, sıvı yağ ve tuzu ekleyip karıştıyoruz.
- Daha sonra eleyerek unumuzu ilave ediyoruz.
- Yavaş yavaş ilave edelim ki kıvamını ayarlayabilelim.
- Kıvamını ayarladıktan sonra hamuru tezgaha alıp toparlıyorum.
- 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyorum.
- Mayalandıktan sonra tezgahta elimle yuvarlak olacak şekilde açıyorum ve tepsiye alıyorum.
- Tepsinin şekline göre hamuru yaydıktan sonra yumurta sarısı ve yoğurt karışımını hamurun üzerine döküp güzelce yayıyorum.
- Ve parmaklarımın ucu ile pide şekli veriyorum.
- Şekil verdikten sonra çörekotu ve susam ekeliyorum.
- 200 derecelik fırına pirenizi gönderiyoruz.
- Fırının dibine ısıya dayanıklı bir kap ile su koyuyorum.
- Su buhar dengesini sağlayıp ekmeğinizin daha yumuşak olmasını sağlıyor.
- Çıktıktan sonra üzerini bi bezle örtüp dinlendiriyorum.
~afiyet olsun~.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder