24 Nisan 2021 Cumartesi

Ramazan Pidesi Tarifi

 

Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yumurtanın beyazı (Sarısı üstüne)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 8-9 su bardağı un

Üzerine;

  • Çörekotu
  • Susam

    Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

  • İlk önce ılık süt ve su içinde şeker ve maya eritilir.
  • Diğer taraftan yoğurma kabına zeytinyağı tuz yumurtanın beyazı eklenir.
  • Eriyen mayalı süt ve su karışımı eklenir.
  • Un yavaş yavaş ilave edilir. Yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamur 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan hamurlardan portakal büyüklüğünde yumaklar alınır.
  • Şekilde gösterdiğim gibi şekil verilir.
  • Yarım saatte tepside bekletilir. Ve üzerine yoğurt ve yumurta karışımı sürülür.
  • Üzerine susam ve çörekotu ile süslenir.
  • 200 derece alt üst çalışan fırına verilir. Kızaran ekmekler fırından alınır. Afiyet olsun 😋🌼.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder