Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- 2 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yumurtanın beyazı (Sarısı üstüne)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 8-9 su bardağı un
Üzerine;
- Çörekotu
- Susam
Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı
- İlk önce ılık süt ve su içinde şeker ve maya eritilir.
- Diğer taraftan yoğurma kabına zeytinyağı tuz yumurtanın beyazı eklenir.
- Eriyen mayalı süt ve su karışımı eklenir.
- Un yavaş yavaş ilave edilir. Yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamurlardan portakal büyüklüğünde yumaklar alınır.
- Şekilde gösterdiğim gibi şekil verilir.
- Yarım saatte tepside bekletilir. Ve üzerine yoğurt ve yumurta karışımı sürülür.
- Üzerine susam ve çörekotu ile süslenir.
- 200 derece alt üst çalışan fırına verilir. Kızaran ekmekler fırından alınır. Afiyet olsun 😋🌼.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder