19 Nisan 2021 Pazartesi

Ramazan Pidesi Tarifi

 

Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su(200 ml)
  • 1 su bardağı süt(200 ml)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (50 ml)
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta (Sarısı üzerine)
  • Un
  • Susam çörekotu

    Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

  • Süt ve suyu ılıtın yağıda ekleyip karıştırın mayayı tuzu yumurta akını şekeri de atıp el çırpıcısıyla iyice çırpın ki mayamız çözünsün.
  • Unu yavaş yavaş ekleyin yaklaşık 5sb un aldı yumuşak bir hamur olacak püf noktası bu. 4-5dk yoğurun.
  • Kapaklı bir kaba alıp yarım saat mayalandırın sonra hamurumuzu ikiye bölüp yuvarlayalım yağlı kağıt serdiğimiz tepsilerin altına galeta unu serpip beze lerimizi koyalım ve elimizi azcık sıvı yağa batırıp tepsi büyüklüğünde açalım.
  • Elimizde şekil verelim.
  • Üzerine yumurta sarısına 1yk sıvı yağ döküp çırpalım.
  • Hamurlarımıza sürüp çörekotu ve susam serpelim böyle tepside bir saat kadar mayalanmaya bırakalım
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim yumuşacık fırından aldığınızı asla aratmayacak bir tarif. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder