19 Nisan 2021 Pazartesi

Evde Orjinal Sarma Beyti Tarifi

 

Malzemeler

Et için:

  • 250 gram kuzu boşluk
  • 500 gram dana döş
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kapya biber
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 bardak su
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Ekmek sosu için:

  • 2 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • 1 yemek kaşığı toz ve pul biber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Közleme için:

  • 1 adet domates
  • 5 adet yeşil biber
  • 3 adet kırmızı biber

Tablacı salatası için:

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 kapya biber
  • Maydanoz
  • 1 tutam nane
  • 1 çay kaşığı sumak
  • Yarım limon

    Yapılışı

  • İlk olarak eti zırhtan geçireceğiz. 250 gram kuzu boşluk ve 500 gram dana döş kullandık. Bunu zırhtan geçirdikten sonra buzdolabına koyuyoruz ve iç harcını hazırlıyoruz.
  • 3 diş sarımsağı ince ince doğruyoruz. 1 kapya biberi de aynı şekilde doğruyoruz ve bunun suyunu iyice sıkıyoruz, kebabın içine girmemeli.
  • Biberleri de karıştırma kabına alıyoruz.
  • Şimdi de biraz maydanozu doğrayıp kaba alıyoruz.
  • Üzerine zırhtan geçirmiş olduğumuz kıymayı ekliyoruz.
  • Sonra üzerine 1 tatlı kaşığı toz biber, 1 tatlı kaşığı acı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz ve bunu karıştırıyoruz.
  • Şimdi sos hazırlamaya geçiyoruz. Bir tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı domates salçası, 1. 5 bardak su, 1 çay kaşığı sarımsak tozu, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı şeker, yarım çay kaşığı karabiber ekliyoruz ve bunu homojen bir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.
  • Homojen kıvama geldikten sonra kaynamasını bekliyoruz.
  • 3 dakika kaynadıktan sonra sosumuz hazır. Şimdi ekmeğin sosunun hazırlanışına geçiyoruz.
  • 2 diş sarımsağı ince ince doğruyoruz, aynı şekilde bir tutam maydanozu da doğruyoruz. Bunları karıştırma kabına alıyoruz.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı toz ve pul biber, yarım çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı sıvı yağ ekliyoruz ve bunu homojen kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Ekmek sosu da hazır.
  • Şimdi etlerimizi şişlere saplıyoruz ve fırın tepsisine koyup üzerini alüminyum folyo ile kapattıktan sonra fırına veriyoruz.
  • Bu arada biz de közlenmiş biber ve domatesi hazırlıyoruz. Ocağın üzerindeki közmatiğin üzerine 1 adet bölünmüş domates, 5 adet yeşil biber ve 3 adet kırmızı biber ekliyoruz, bunlar olana kadar biz de tablacı salatası yapıyoruz.
  • 1 adet kuru soğanı ince ince doğruyoruz.
  • Sonra 1 adet domatesi de ince ince doğruyoruz. 1 tutam maydanoz ve 1 adet kapya biberi de aynı şekilde doğruyoruz ve karıştırma kabına alıyoruz. 1 avuç da nane ekliyoruz.
  • Üzerine 1 çay kaşığı sumak ekliyoruz. Soğanları kendi içerisinde domatesleri de kendi içerisinde karıştırıyoruz.
  • Üzerine biraz zeytinyağı ve yarım limon sıkıyoruz. Şimdi tamamını karıştırıyoruz. Salatamız da hazır.
  • Şimdi fırındaki kebaplarımızı çıkarıp üzerindeki folyoyu kaldırıyoruz ve kızarması için yine fırına atıyoruz. 5 dakika kızarmasını bekleyeceğiz.
  • Bu arada lavaş ekmeğimizi açıp üzerine ekmek sosumuzdan ekliyoruz. Bunu biraz közmatik üzerinde ısıtıyoruz ve daha sonra etlerimizi fırından çıkarıp bir şişi ekmeğe çekiyoruz. Bunu dürüm haline getirip dilimlere ayırıyoruz.
  • Dilimledikten sonra veya önce üzerine ekmek sosumuzdan yine döküyoruz. Daha sonra sunumunu yapıyoruz. Herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder