Ramazanın Gülü Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket güllaç (10 yaprak)
- 2 litre süt
- 2 su bardağı şeker
- 1 vanilin
- Çeyrek çay bardağı gül suyu (İsteğe bağlı)
- Arasına ceviz fındık veya fıstık içi
Ramazanın Gülü Güllaç Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sütümüzün 1 bardağını ısıtıp şekeri içinde eritelim. Kalan şutu ekleyip karıştıralım. Ben şutu oda sıcaklığında kullandım.
- Sıcak olursa hamur yapar soğuk olursa yapraklar sert kalır. Oda ısısında süt benim için idealdi. Süte vanilin ve gül suyu eklenir karıştırılır.
- Güllaç yaprakları süt ile ıslatılır ve tepsiye dizilir. 5 yaprak dizildikten sonra arasına elinizde olan fındık fıstık veya ceviz eklenir. Kalan 5 yaprak aynı şekilde ıslanır ve dizilir.
- Sütümüzden birkaç kepçe ayırıp kalan süt üzerine gezdirilir. Sütlacımızı yarım saat dinlendirdikten sonra ayırdığımız süt tekrar üzerine gezdirilir. Bu sayede daha parlak görünecek.
- Birkaç saat dinlendikten sonra servise hazır. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Not: Güllaç yapraklarının bir tarafı parlak oluyor o parlak tarafı tepsiye dizerken yukarı gelsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder