18 Nisan 2021 Pazar

Ramazanın Gülü Güllaç Tarifi

 

Ramazanın Gülü Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket güllaç (10 yaprak)
  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 vanilin
  • Çeyrek çay bardağı gül suyu (İsteğe bağlı)
  • Arasına ceviz fındık veya fıstık içi

    Ramazanın Gülü Güllaç Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle sütümüzün 1 bardağını ısıtıp şekeri içinde eritelim. Kalan şutu ekleyip karıştıralım. Ben şutu oda sıcaklığında kullandım.
  • Sıcak olursa hamur yapar soğuk olursa yapraklar sert kalır. Oda ısısında süt benim için idealdi. Süte vanilin ve gül suyu eklenir karıştırılır.
  • Güllaç yaprakları süt ile ıslatılır ve tepsiye dizilir. 5 yaprak dizildikten sonra arasına elinizde olan fındık fıstık veya ceviz eklenir. Kalan 5 yaprak aynı şekilde ıslanır ve dizilir.
  • Sütümüzden birkaç kepçe ayırıp kalan süt üzerine gezdirilir. Sütlacımızı yarım saat dinlendirdikten sonra ayırdığımız süt tekrar üzerine gezdirilir. Bu sayede daha parlak görünecek.
  • Birkaç saat dinlendikten sonra servise hazır. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Not: Güllaç yapraklarının bir tarafı parlak oluyor o parlak tarafı tepsiye dizerken yukarı gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder