18 Nisan 2021 Pazar

Rus Tatlısı/Pastası Tarifi

 

Rus Tatlısı/Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 200 gram tereyağı
  • 200 gram şeker
  • 1 adet yumurta
  • 40 gram kakao (yaklaşık yarım su bardağı )
  • 375 gram un (yaklaşık 3 su bardağı )
  • 1 paket kabartma tozu

Arası için :

  • 3 adet yumurta
  • 500 gram labne peyniri
  • 200 gram şeker (yaklaşık 1 su bardağı + 1/4 (çeyrek) su bardağı)
  • 1 paket vanilya
  • 40 gram nişasta
  • 250 gram tereyağı

    Rus Tatlısı/Pastası Tarifi Yapılışı

  • Öncellikle oda sıcaklığındaki olan tereyağımız ile şekerimizi bir kaba alıyoruz, karıştırıyoruz sırasıyla yumurta, kakao, kabartma tozu ve unu ekliyoruz, bir kurabiye hamuru elde ediyoruz. 🙏🏻.
  • Daha sonra ara katmanıza geçiyoruz, yumurtamızı şekerimizi bir kaba alıyoruz güzelce çırpıyoruz, oda sıcaklığındaki tereyağını ekliyoruz çırpmaya devam ediyoruz.
  • Nişasta vanilya eklendikten sonra son defa çırpıp, kelepçeli kalıbımızı döküyoruz. (pürüzsüz bir kıvam elde etmek için bir süzgeçten geçiriyoruz. ).
  • Kelepçeli kalıba yağlı kağıt seriyoruz, hamurun yarısını alt kısmına güzelce yerleştiriyoruz.
  • Sonra kremasını döküyoruz, kalan hamurun diğer yarısını da kremanın üzerine ufalıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derede fırında 55-60 dakika pişiyoruz. (kelepçeli kalıp 26cm’dir. ).
  • Fırınımızın kapağını hiç açmıyoruz pastamızın sönmemesi için.
  • Ve fırından aldıktan sonra kalıbından çıkarmadan bir gece dolapta bekletiyoruz.
  • Tabii önce oda sıcaklığına ulaşsın sonraa dolaba alalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder