Rus Tatlısı/Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 200 gram tereyağı
- 200 gram şeker
- 1 adet yumurta
- 40 gram kakao (yaklaşık yarım su bardağı )
- 375 gram un (yaklaşık 3 su bardağı )
- 1 paket kabartma tozu
Arası için :
- 3 adet yumurta
- 500 gram labne peyniri
- 200 gram şeker (yaklaşık 1 su bardağı + 1/4 (çeyrek) su bardağı)
- 1 paket vanilya
- 40 gram nişasta
- 250 gram tereyağı
Rus Tatlısı/Pastası Tarifi Yapılışı
- Öncellikle oda sıcaklığındaki olan tereyağımız ile şekerimizi bir kaba alıyoruz, karıştırıyoruz sırasıyla yumurta, kakao, kabartma tozu ve unu ekliyoruz, bir kurabiye hamuru elde ediyoruz. 🙏🏻.
- Daha sonra ara katmanıza geçiyoruz, yumurtamızı şekerimizi bir kaba alıyoruz güzelce çırpıyoruz, oda sıcaklığındaki tereyağını ekliyoruz çırpmaya devam ediyoruz.
- Nişasta vanilya eklendikten sonra son defa çırpıp, kelepçeli kalıbımızı döküyoruz. (pürüzsüz bir kıvam elde etmek için bir süzgeçten geçiriyoruz. ).
- Kelepçeli kalıba yağlı kağıt seriyoruz, hamurun yarısını alt kısmına güzelce yerleştiriyoruz.
- Sonra kremasını döküyoruz, kalan hamurun diğer yarısını da kremanın üzerine ufalıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derede fırında 55-60 dakika pişiyoruz. (kelepçeli kalıp 26cm’dir. ).
- Fırınımızın kapağını hiç açmıyoruz pastamızın sönmemesi için.
- Ve fırından aldıktan sonra kalıbından çıkarmadan bir gece dolapta bekletiyoruz.
- Tabii önce oda sıcaklığına ulaşsın sonraa dolaba alalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder