Saçaklı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (sarısı üstüne)
- 2 çay kaşığı tuz
- Un ( 3 su bardağından sonra kontrollü eklenecek)
İçine sürmek için:
- Labne ya da krem peynir
Kenarları için:
- 4-5 dal maydanoz
- 1 küçük kase rendelenmiş (rendenin ince tarafından) kaşar peyniri
Saçaklı Poğaça Tarifi Yapılışı
- Maya ve şekerin üzerine ılıttığımız suyla sütü ekler; birkaç dakika bekler, sonra diğer malzemeleri de ilave eder, ele yapışmayacak bir hamur yoğururuz.
- 1 saat kadar mayalandıktan sonra minik bezeler alıp yuvarladıktan sonra (benim 23 tane oldu) fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye dizer, tekrar mayalanmaya bırakırız.
- 15 dakika kadar süren tepsi mayasından sonra yumurta sarısı süreiz.
- 180 derecede ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiririz.
- Poğaçalar ılıyınca kenarlarından tamamen kopmayacak şekilde keser; arasına, biraz da kenarlara (maydanoz ve kaşarın yapışması için) peynir sürer; kenarlarını kıydığımız maydanoza ve rendelediğimiz kaşar peynirine batırır, servis ederiz.
Afı̇yet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder