21 Nisan 2021 Çarşamba

Saçaklı Poğaça Tarifi

 

Saçaklı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı üstüne)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Un ( 3 su bardağından sonra kontrollü eklenecek)

İçine sürmek için:

  • Labne ya da krem peynir

Kenarları için:

  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 küçük kase rendelenmiş (rendenin ince tarafından) kaşar peyniri

    Saçaklı Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Maya ve şekerin üzerine ılıttığımız suyla sütü ekler; birkaç dakika bekler, sonra diğer malzemeleri de ilave eder, ele yapışmayacak bir hamur yoğururuz.
  • 1 saat kadar mayalandıktan sonra minik bezeler alıp yuvarladıktan sonra (benim 23 tane oldu) fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye dizer, tekrar mayalanmaya bırakırız.
  • 15 dakika kadar süren tepsi mayasından sonra yumurta sarısı süreiz.
  • 180 derecede ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiririz.
  • Poğaçalar ılıyınca kenarlarından tamamen kopmayacak şekilde keser; arasına, biraz da kenarlara (maydanoz ve kaşarın yapışması için) peynir sürer; kenarlarını kıydığımız maydanoza ve rendelediğimiz kaşar peynirine batırır, servis ederiz.
  • Afı̇yet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder