21 Nisan 2021 Çarşamba

Bulgur Pilavı Tarifi

 

Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • Yarım tavuk bulyon
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 4 su bardağı sıcak su

    Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tencereye yağımızı alalım.
  • Kuru soğanımızı ve tel şehriyemizi katıp kavuralım.
  • Daha sonra salçamızı ekleyip karıştıralım.
  • Bulgurumuzu da ekleyerek karıştıralım.
  • 1 su bardağına sıcak suyu alalım içine yarım tavuk bulyon, kekik, tuz, karabiber ekleyerek karıştıralım.
  • Bulyon eridikten sonra bulgurun içine katalım.
  • Üzerine 3 du bardağı daha su ekleyerek 1-2 tur karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.
  • Piştikten sonra yarım saat sofra bezine sarılı dinlenmeye bırakırsanız daha bi güzel olur ☺️pilav dinlendikçe daha bi lezzetli oluyor ☺️.
  • Afiyet olsun 😋.

    Not : fikir amaçlı yanına fırında patates köfte yapabilirsiniz. Görselde yaptığım gibi. Yada tavuk enfes olacaktır 😋.

    Kuru soğanı eksik etmeyin yanından 😅.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder