Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- Yarım tavuk bulyon
- Yarım çay kaşığı kekik
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 4 su bardağı sıcak su
Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tencereye yağımızı alalım.
- Kuru soğanımızı ve tel şehriyemizi katıp kavuralım.
- Daha sonra salçamızı ekleyip karıştıralım.
- Bulgurumuzu da ekleyerek karıştıralım.
- 1 su bardağına sıcak suyu alalım içine yarım tavuk bulyon, kekik, tuz, karabiber ekleyerek karıştıralım.
- Bulyon eridikten sonra bulgurun içine katalım.
- Üzerine 3 du bardağı daha su ekleyerek 1-2 tur karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.
- Piştikten sonra yarım saat sofra bezine sarılı dinlenmeye bırakırsanız daha bi güzel olur ☺️pilav dinlendikçe daha bi lezzetli oluyor ☺️.
Afiyet olsun 😋.
Not : fikir amaçlı yanına fırında patates köfte yapabilirsiniz. Görselde yaptığım gibi. Yada tavuk enfes olacaktır 😋.
Kuru soğanı eksik etmeyin yanından 😅.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder