Saksı Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 2 adet bostan patlıcan
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
Üzeri İçin;
- 1 tutam maydanoz
Yapılışı
- Soğanları ince ince doğrayın ve kızgın yağda, pembeleşinceye kadar kavurun.
- Üzerine doğranmış kırmızı biber ve yeşil biberi ekleyin.
- Kuşbaşı eti ekleyip, karıştırın.
- Sonra baharatları ekleyip, karıştırın.
- Bostan patlıcanları aralıklı soyarak, kızgın yağda kızartın.
- Hazırlanmış olan harcı içine koyun ve üzerine hazırlanan salça sosunu döküp, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dk kadar pişirin.
- Çıktıktan sonra üzerine maydanoz serpip, servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun 🍆😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder