7 Nisan 2021 Çarşamba

Saksı Kebabı Tarifi

 

Saksı Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 adet bostan patlıcan
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber

Üzeri İçin;

  • 1 tutam maydanoz

    Yapılışı

  • Soğanları ince ince doğrayın ve kızgın yağda, pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Üzerine doğranmış kırmızı biber ve yeşil biberi ekleyin.
  • Kuşbaşı eti ekleyip, karıştırın.
  • Sonra baharatları ekleyip, karıştırın.
  • Bostan patlıcanları aralıklı soyarak, kızgın yağda kızartın.
  • Hazırlanmış olan harcı içine koyun ve üzerine hazırlanan salça sosunu döküp, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dk kadar pişirin.
  • Çıktıktan sonra üzerine maydanoz serpip, servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun 🍆😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder