7 Nisan 2021 Çarşamba

Hardal Sosu Nasıl Yapılır?

 

Hardal Sosu Nasıl Yapılır?İçin Malzemeler

  • 50 gram öğütülmüş hardal tohumu
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı bal (tadı çok acı gelirse 3 yemek kaşığı da yapabilirsiniz)
  • 2 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı muskat rendesi

    Yapılışı

  • Hardal tozunu bir kaseye alın. Toz halinde değilse öğütmeniz gerekiyor. Videoda göreceğiniz gibi ben baharat öğütücüsü sayesinde toz haline getirdim.
  • Üzerine yarım su bardağı suyun yarısını ekleyip tel çırpıcıyla karıştırın.
  • Devamında zeytinyağı, limon suyu, sirke ve balı ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Zerdeçal ve muskat rendesini de ekleyip karıştırın.
  • Hardal oluşmaya başladı katı olan kıvamını suyun geri kalanını azar azar ekleyerek videodaki gibi ayarlayın.
  • Artık hardalınız hazır! hemen tüketmeyecekseniz kapaklı kavanozda veya benim gibi eski bir sos kabında buzdolabında 2 ay kadar saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder