Hardal Sosu Nasıl Yapılır?İçin Malzemeler
- 50 gram öğütülmüş hardal tohumu
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı bal (tadı çok acı gelirse 3 yemek kaşığı da yapabilirsiniz)
- 2 tatlı kaşığı toz zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı muskat rendesi
Yapılışı
- Hardal tozunu bir kaseye alın. Toz halinde değilse öğütmeniz gerekiyor. Videoda göreceğiniz gibi ben baharat öğütücüsü sayesinde toz haline getirdim.
- Üzerine yarım su bardağı suyun yarısını ekleyip tel çırpıcıyla karıştırın.
- Devamında zeytinyağı, limon suyu, sirke ve balı ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Zerdeçal ve muskat rendesini de ekleyip karıştırın.
- Hardal oluşmaya başladı katı olan kıvamını suyun geri kalanını azar azar ekleyerek videodaki gibi ayarlayın.
- Artık hardalınız hazır! hemen tüketmeyecekseniz kapaklı kavanozda veya benim gibi eski bir sos kabında buzdolabında 2 ay kadar saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder