8 Nisan 2021 Perşembe

Sansebastian Cheesecake Tarifi

 

Sansebastian Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gr taze peynir
  • 1 paket kaymak 180 gr
  • 1 paket krema 200 ml
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

    Yapılışı

  • Öncelikle malzemelerin hepsi oda sıcaklığında olmalı, ilk olarak peynir krema ve kaymağı güzelce mikser ile düşük ayar da karıştırın. 1 dakikayı geçmesin ve mutlaka düşük ayarda olsun.
  • Daha sonra şeker un ve vanilyayı ayrı bir kaba alıp karıştırdıktan sonra kremalı karışıma koyup tekrar karıştırın.
  • Son olarak yumurtaları da tek tek ilave edip her yumurta koyduğunuz da karıştırın.
  • 20 cm lik kelepçeli kalıbınızı alıp içine yağlı kağıdı koyun ( yağlı kağıdı nasıl koyduğumu aşağıdaki görsellerde görebilirsiniz )
  • Hazırladığınız karışıma dökün.
  • Önceden ısıtılmış 220 derece fırında ortalama 30 dakika kadar pişirin.Üzeri güzelce kızarana kadar.
  • Pişen sansebastianı soğuduktan sonra buzdolabına alıp dinlendirin sansebastianı 1 gün boyunca kesinlikle kalıptan çıkarmayın bu kıvam alması için çok önemli.
  • Diğer tatlılar gibi kesinlikle değil sabırlı olun ve 1 gün bekleyin 😍 harika bir lezzet olucak 😍 güzelce tatlınızı dinlendirdikten sonra dilimlere ayırıp isterseniz üzerine çikolata sosu döküp ya da sade şekilde yiyebilirsiniz ☺️ ilk olarak çikolatasız deneyin eğer isterseniz çikolatayı yavaş yavaş ekleyin çünkü çikolatası sizi bayabilir ☺️ afiyet olsun şimdiden 😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder