Sansebastian Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gr taze peynir
- 1 paket kaymak 180 gr
- 1 paket krema 200 ml
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 5 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Yapılışı
- Öncelikle malzemelerin hepsi oda sıcaklığında olmalı, ilk olarak peynir krema ve kaymağı güzelce mikser ile düşük ayar da karıştırın. 1 dakikayı geçmesin ve mutlaka düşük ayarda olsun.
- Daha sonra şeker un ve vanilyayı ayrı bir kaba alıp karıştırdıktan sonra kremalı karışıma koyup tekrar karıştırın.
- Son olarak yumurtaları da tek tek ilave edip her yumurta koyduğunuz da karıştırın.
- 20 cm lik kelepçeli kalıbınızı alıp içine yağlı kağıdı koyun ( yağlı kağıdı nasıl koyduğumu aşağıdaki görsellerde görebilirsiniz )
- Hazırladığınız karışıma dökün.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında ortalama 30 dakika kadar pişirin.Üzeri güzelce kızarana kadar.
- Pişen sansebastianı soğuduktan sonra buzdolabına alıp dinlendirin sansebastianı 1 gün boyunca kesinlikle kalıptan çıkarmayın bu kıvam alması için çok önemli.
- Diğer tatlılar gibi kesinlikle değil sabırlı olun ve 1 gün bekleyin 😍 harika bir lezzet olucak 😍 güzelce tatlınızı dinlendirdikten sonra dilimlere ayırıp isterseniz üzerine çikolata sosu döküp ya da sade şekilde yiyebilirsiniz ☺️ ilk olarak çikolatasız deneyin eğer isterseniz çikolatayı yavaş yavaş ekleyin çünkü çikolatası sizi bayabilir ☺️ afiyet olsun şimdiden 😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder