8 Nisan 2021 Perşembe

Tantuni Tarifi

 

Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kg kuzu eti ( dana etide olur )
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 2 adet kırmızı soğan ince ince kıyıyoruz
  • 3 adet domates küp küp doğruyoruz
  • Tuz
  • Pul biber

Ekmeği için

  • 3 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un

    Yapılışı

  • Ekmeği için un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz
  • Hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamuru 9 eşit bezeye ayırıyoruz.
  • Elimizle hafif açıp rulo şeklinde katlıyoruz yağı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Üzerine bir fırçayla su sürüyoruz 15-20 dk tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine bıçakla 3 çizgi atıyoruz.
  • 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz fırından aldıktan sonra üzerini nemli bezle kapatıyoruz.
  • Etimizi küçük küçük doğruyoruz uygun bir tencereye alıyoruz.
  • Ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra tencerenin kapağı kapatıp ocağın altını orta dereceye alıyoruz. Et yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Sonra zeytinyağ, tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz 5-6 dk daha pişiriyoruz.
  • Ekmeklerimizi ortadan ikiye kesiyoruz.
  • İlk önce etin üzerine bandırıp arasına bolca et koyup üzerine soğan, domates maydanoz koyuyoruz tuz pul biber serpip ayranla servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder