Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kg kuzu eti ( dana etide olur )
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 2 adet kırmızı soğan ince ince kıyıyoruz
- 3 adet domates küp küp doğruyoruz
- Tuz
- Pul biber
Ekmeği için
- 3 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un
Yapılışı
- Ekmeği için un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz
- Hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru 9 eşit bezeye ayırıyoruz.
- Elimizle hafif açıp rulo şeklinde katlıyoruz yağı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Üzerine bir fırçayla su sürüyoruz 15-20 dk tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine bıçakla 3 çizgi atıyoruz.
- 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz fırından aldıktan sonra üzerini nemli bezle kapatıyoruz.
- Etimizi küçük küçük doğruyoruz uygun bir tencereye alıyoruz.
- Ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra tencerenin kapağı kapatıp ocağın altını orta dereceye alıyoruz. Et yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Sonra zeytinyağ, tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz 5-6 dk daha pişiriyoruz.
- Ekmeklerimizi ortadan ikiye kesiyoruz.
- İlk önce etin üzerine bandırıp arasına bolca et koyup üzerine soğan, domates maydanoz koyuyoruz tuz pul biber serpip ayranla servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder