7 Nisan 2021 Çarşamba

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı arpa şehriye
  • 6 dal taze soğan
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 2 küçük havuç
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
  • 2 su bardağı tavuk suyu yada 2 adet tavuk bulyon

    Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yazan soğan ve havuçları minik minik doğrayalım.
  • Daha sonra tavada yağımızı kızdırıp soğan ve havuçları ekleyip kısık ateşte güzelce pişirelim.
  • Pişen malzemelerin üzerine şehriyemizi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra tavuk bulyonu ,tuz ,karabiberide ekleyip 1 -2 kaşıkla karıştıralım.
  • 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip kapağı kapatalım.
  • Hafif suyu kaldığı zaman minik kıyılmış maydanoz ve deotunu da ekleyip demlenmeye bırakalım.
  • Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder