Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı arpa şehriye
- 6 dal taze soğan
- 1 kırmızı kapya biber
- 2 küçük havuç
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber
- 2 su bardağı tavuk suyu yada 2 adet tavuk bulyon
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yazan soğan ve havuçları minik minik doğrayalım.
- Daha sonra tavada yağımızı kızdırıp soğan ve havuçları ekleyip kısık ateşte güzelce pişirelim.
- Pişen malzemelerin üzerine şehriyemizi ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra tavuk bulyonu ,tuz ,karabiberide ekleyip 1 -2 kaşıkla karıştıralım.
- 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip kapağı kapatalım.
- Hafif suyu kaldığı zaman minik kıyılmış maydanoz ve deotunu da ekleyip demlenmeye bırakalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder