8 Nisan 2021 Perşembe

Sebzeli Kebap Tarifi

 

Sebzeli Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane patates
  • 3 tane patlıcan
  • 4 tane havuç
  • 5 tane arpacık soğan

Sebzelerin Ortasına Koymak İçin

  • 1 kâse yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz

Yoğurdun Üzerine Koymak İçin

  • 200 gram kadar kuzu kuşbaşı et
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pul biber

Salçalı Sos İçin

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım kahve fincanı su
  • Tuz
  • Karabiber

    Yapılışı

  • Patlıcanı alacalı soyup parmak büyüklüğünde doğrayalım kızartalım, havuç ve patatesleri de aynı boyutlarda doğrayıp kızartalım, soğanları bütün olarak kızartalım.
  • Sebzeler kızarırken bir tavada kuşbaşı eti suyunu çekene kadar kavuralım, etler suyunu çektikten sonra çok az sıvı yağ ilave edip 1-2 dakika daha kavuralım, son olarak tuz ve baharatları ilave edip karıştıralım ocaktan alalım.
  • Sarımsağı biraz tuz ilave edip ezelim ve yoğurtla karıştıralım.
  • Salçalı sos için tereyağını sos tavasına alıp eritelim üzerine domates salçası ekleyip 1-2 dakika kavuralım su ilave edip açarak sos kıvamına gelmesini sağlayalım, son olarak tuz ve karabiber serpelim ocağın altını kapatalım.
  • Kızarttığımız sebzeleri servis edeceğimiz tabağın kenarlarına dizelim, ortada kalan boş kısma sarımsaklı yoğurt koyalım.
  • Yoğurdun üzerine önce kızarmış soğanı dizelim ardından kuşbaşı erleri koyup salçalı sosu gezdirerek dökelim, bekletmeden servis edelim🌹afiyet olsun 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder