Sebzeli Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane patates
- 3 tane patlıcan
- 4 tane havuç
- 5 tane arpacık soğan
Sebzelerin Ortasına Koymak İçin
- 1 kâse yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
- Tuz
Yoğurdun Üzerine Koymak İçin
- 200 gram kadar kuzu kuşbaşı et
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
Salçalı Sos İçin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım kahve fincanı su
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
- Patlıcanı alacalı soyup parmak büyüklüğünde doğrayalım kızartalım, havuç ve patatesleri de aynı boyutlarda doğrayıp kızartalım, soğanları bütün olarak kızartalım.
- Sebzeler kızarırken bir tavada kuşbaşı eti suyunu çekene kadar kavuralım, etler suyunu çektikten sonra çok az sıvı yağ ilave edip 1-2 dakika daha kavuralım, son olarak tuz ve baharatları ilave edip karıştıralım ocaktan alalım.
- Sarımsağı biraz tuz ilave edip ezelim ve yoğurtla karıştıralım.
- Salçalı sos için tereyağını sos tavasına alıp eritelim üzerine domates salçası ekleyip 1-2 dakika kavuralım su ilave edip açarak sos kıvamına gelmesini sağlayalım, son olarak tuz ve karabiber serpelim ocağın altını kapatalım.
- Kızarttığımız sebzeleri servis edeceğimiz tabağın kenarlarına dizelim, ortada kalan boş kısma sarımsaklı yoğurt koyalım.
- Yoğurdun üzerine önce kızarmış soğanı dizelim ardından kuşbaşı erleri koyup salçalı sosu gezdirerek dökelim, bekletmeden servis edelim🌹afiyet olsun 🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder