Anadolu Lezzeti Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 çorba kaşığı pirinç
- 2 çorba kaşığı bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Yarım çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Yeterince su
Bardak ölçüsü 200 ml
Yapılışı
- Tereyağını, zeytinyağını, naneyi ve pulbiberi tencereye koyun ve ocakta soteleyin.
- Nane kavrulunca salçaları, mercimeği, pirinci, bulguru, kuru soğanı ve sarımsağı ekleyin, karıştırın.
- Üzerine yeteri kadar kaynar su koyun.
- Mercimekler, pirinç ve bulgur yumuşayınca blenderdan geçirin. Kıvamı yoğunsa kaynar su ile inceltebilirsiniz. Çorbanız hazır. Servis edin ve afiyetle için. Şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder