25 Nisan 2021 Pazar

Şekerpare Tatlısı Tarifi

 

Şekerpare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 2 buçuk su bardağı un (kontrollü eklenecek)

Şerbeti için ise;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 buçuk su bardağı su
  • Çeyrek limonun suyu

    Şekerpare Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Bu tatlı da şerbet önceden yapılır ve soğumaya bırakılır yani sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür.
  • Oda sıcaklığında erimiş tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtayı karıştıralım.
  • Un hariçindeki malzemelerimiz de koyup karıştıralım.
  • Unumuzu yavaş yavaş ekleyelim ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
  • Tepsiye aralıklı olarak dizelim.
  • Üzerlerine birer tane fındık batırıp 180 derecede ısıtılmış fırına üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Fırından alır almaz üzerine soğuk şerbetimizi dökelim.
  • Not : şerbetli tatlılarda ki genel kural bir gece öncesinden yapılırsa tatlı daha da güzel oluyor 🥰 ama ben aynı gün yaptım nefis oldu 😘.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder