Şekerpare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı irmik
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 2 buçuk su bardağı un (kontrollü eklenecek)
Şerbeti için ise;
- 3 su bardağı şeker
- 3 buçuk su bardağı su
- Çeyrek limonun suyu
Şekerpare Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Bu tatlı da şerbet önceden yapılır ve soğumaya bırakılır yani sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür.
- Oda sıcaklığında erimiş tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtayı karıştıralım.
- Un hariçindeki malzemelerimiz de koyup karıştıralım.
- Unumuzu yavaş yavaş ekleyelim ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
- Tepsiye aralıklı olarak dizelim.
- Üzerlerine birer tane fındık batırıp 180 derecede ısıtılmış fırına üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından alır almaz üzerine soğuk şerbetimizi dökelim.
Not : şerbetli tatlılarda ki genel kural bir gece öncesinden yapılırsa tatlı daha da güzel oluyor 🥰 ama ben aynı gün yaptım nefis oldu 😘.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder