Tahinli Kek -Nefis Bir Tahinli Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker ( 200 ml bardak ölçüsü)
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1 su bardağı nişasta ( buğday yada mısır fark etmez )
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı tahin
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı fındık ( cevizde olu)
- 1 çay bardağı susam (önceden kavrulmuş)
Tahinli Kek -Nefis Bir Tahinli Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Kek için yumurta ve şeker 7-8 dk çırpılır.
- Yağ ve su eklenir.
- En son kuru malzemeler elenir ve çırpılır.
- Yağlanmış fırın kabına boşaltılır.
- 180 derece fırında (25-30 dakika pişirilir).
- Fırından çıkartınca üzerine 1 bardak soğuk süt gezdirilir.
- 15-20 dakika sonra kek soğuyunca içine pudra şekeri koyup karıştırdığımız tahin gezdirilir.
- Susam ve fındık kırıntıları serpip dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Not: kare borcam kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder