Tarhana Kaplı Kfc Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk (but, kanat, bütün tavuk ya da jülyen doğranmış tavuk göğüs)
- 200 gr toz tarhana
- 100 gr un
Kızartmak için:
- Ayçiçek yağı
- 1 su bardağı su
Kaplamak için:
- Mısır gevreği ya da panko
Tarhana Kaplı Kfc Tavuk Nasıl Yapılır?
- Tavuklar julyen doğranır. Tarhana un ve su karıştırılarak açılır. Karışımın çok fazla akışkan olmaması gerektiği için su yavaş yavaş eklenir.
- Tavuklar üzerinden akmayacak yapışacak kıcama geldiğinde tavuklar tarhana karışımı ile kaplanır.
- Eğer büyük boyutta tavuklar kullanacaksanız önceden haşlayarak içinin çiğ kalmasını önleyebilirsiniz.
- Tavuklar tarhana bulamacına batırılır. Artından dışı toz tarhana, panko ya da robottan geçirilmiş mısır gevreği ile kaplanarak kızgın yağda kızartılır.
- Tarhana zaten içerisinde baharat ve tuz bulundurduğu için tuz ve baharat isteğe göre ve ayarlanarak eklenmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder