Tarhanalı Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı tarhana
- 2 çorba kaşığı un
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 kepçe haşlama suyu
- Sarımsaklı yoğurt
- Maydanoz
Tarhanalı Soslu Köfte Nasıl Yapılır?
- 👩🍳 Bulgur ve tarhana kaynar su ile karıştırılır. Üstü kapatılarak 10-15 dakika suyu çekmesi beklenir. Rendelenmiş kuru soğan, un, pul biber ve tuz eklenir.
- Yaklaşık 5 dk yoğurulur. İyi yoğurulması haşlanırken dağılmasına engel olacaktır. Misketten biraz büyük köfteler yapılır ve un serpilmiş genişçe bir tepsiye alınır.
- Tepsi sallanarak tüm köftelerin unlanması sağlanır. Köfteler kaynar tuzlu suya koyulur ve haşlanırlar. Yaklaşık 15 dk sürecektir.
- Suyun üstüne çıkmaya başladıklarında işlemin tamam olduğu anlaşılır. Büyükçe bir tavada zeytinyağı, tereyağı, salçalar ve baharatlar kavrulur.
- Haşlama suyundan 2-3 kepçe aktarılır. Süzgeçli kepçe ile haşlanan köfteler tavaya alınır. Ara da sallayarak sosun her taraflarına gelmesi sağlanır.
- Köfteler sosu çekene kadar ocakta tutulur. Sosu çeken köfteler sarımsaklı yoğurt üzerine koyulur. Üzerine maydanoz serpilerek servis edilir. Afiyetle ❤️
- 🧐 İsterseniz sarımsaklı yoğurdu üstlerine de gezdirebilirsiniz.
- 🧐 Bu ölçülerle görseldeki gibi iki tabak elde edebilirsiniz. Biz iki büyük, iki çocuk bitirdik 😉
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder