20 Nisan 2021 Salı

Tarhanalı Soslu Köfte Tarifi

 

Tarhanalı Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı tarhana
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 kepçe haşlama suyu
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Maydanoz

Tarhanalı Soslu Köfte Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Bulgur ve tarhana kaynar su ile karıştırılır. Üstü kapatılarak 10-15 dakika suyu çekmesi beklenir. Rendelenmiş kuru soğan, un, pul biber ve tuz eklenir.
  • Yaklaşık 5 dk yoğurulur. İyi yoğurulması haşlanırken dağılmasına engel olacaktır. Misketten biraz büyük köfteler yapılır ve un serpilmiş genişçe bir tepsiye alınır.
  • Tepsi sallanarak tüm köftelerin unlanması sağlanır. Köfteler kaynar tuzlu suya koyulur ve haşlanırlar. Yaklaşık 15 dk sürecektir.
  • Suyun üstüne çıkmaya başladıklarında işlemin tamam olduğu anlaşılır. Büyükçe bir tavada zeytinyağı, tereyağı, salçalar ve baharatlar kavrulur.
  • Haşlama suyundan 2-3 kepçe aktarılır. Süzgeçli kepçe ile haşlanan köfteler tavaya alınır. Ara da sallayarak sosun her taraflarına gelmesi sağlanır.
  • Köfteler sosu çekene kadar ocakta tutulur. Sosu çeken köfteler sarımsaklı yoğurt üzerine koyulur. Üzerine maydanoz serpilerek servis edilir. Afiyetle ❤️
  • 🧐 İsterseniz sarımsaklı yoğurdu üstlerine de gezdirebilirsiniz.
  • 🧐 Bu ölçülerle görseldeki gibi iki tabak elde edebilirsiniz. Biz iki büyük, iki çocuk bitirdik 😉

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder