20 Nisan 2021 Salı

Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi

 

Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr taze bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • ½ demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su

Zeytinyağlı Taze Bakla Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Baklalar ayıklanır ve kararması için limonlu suda bekletilir. Yemeklik doğranan kuru soğan ve sarımsak zeytinyağında kavrulur.
  • Baklalar ilave edilir. Bir kasede un su ile açılır ve tencereye aktarılır. Tuz, şeker ilave edilerek baklalar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Ilındığında doğranmış dereotu serpilerek servis edilir.
  • 🧐 İsteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt ile de servis edilebilir. Afiyetle ❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder