24 Nisan 2021 Cumartesi

Tart Kalıbında Browni Tadında Çikolatalı Kek Tarifi

 

Tart Kalıbında Browni Tadında Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı (Tepeleme) toz çikolatalı sos veya kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı un

Keki Islatmak İçin

  • Yarım bardak süt

Çikolata Sos İçin

  • Hazır toz çikolata sosundan kalan (1 çay bardağı kaldı)
  • 2 çay bardağı süt

Üzerini Süslemek İçin

  • Hindistan cevizi
  • Çekilmiş ceviz

    Tart Kalıbında Browni Tadında Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın. Toz çikolata sosu veya kakaoyu, unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip kısa süre düşük devirde karıştırın.
  • Tereyağı ile güzelce yağladığımız tart kalıbına kek hamurunu dökün.
  • Ben kalıbı fırın tepsisinin içine koyarak fırına verdim çok ince oluyor tart kalıbı çünkü altı yanabilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişerken sosu hazırladım ve kabuk tutmasın diye ara ara karıştırarak soğuttum.
  • Fırından çıkan keki pasta tabağına ters çevirdim, soğuyunca kendi kalıbını bırakıyor. Zorla çıkarmaya çalışmayın parçalanabilir.
  • Soğuyan kekin üzerini kürdanla deldim ve yarım bardak sütü kaşıkla dökerek sadece çukur kısmı ıslattım ve üzerine sosu yaydım.
  • İstediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz bu aşamada. Buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder