Tart Kalıbında Browni Tadında Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı (Tepeleme) toz çikolatalı sos veya kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay bardağı un
Keki Islatmak İçin
- Yarım bardak süt
Çikolata Sos İçin
- Hazır toz çikolata sosundan kalan (1 çay bardağı kaldı)
- 2 çay bardağı süt
Üzerini Süslemek İçin
- Hindistan cevizi
- Çekilmiş ceviz
Tart Kalıbında Browni Tadında Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın. Toz çikolata sosu veya kakaoyu, unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip kısa süre düşük devirde karıştırın.
- Tereyağı ile güzelce yağladığımız tart kalıbına kek hamurunu dökün.
- Ben kalıbı fırın tepsisinin içine koyarak fırına verdim çok ince oluyor tart kalıbı çünkü altı yanabilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişerken sosu hazırladım ve kabuk tutmasın diye ara ara karıştırarak soğuttum.
- Fırından çıkan keki pasta tabağına ters çevirdim, soğuyunca kendi kalıbını bırakıyor. Zorla çıkarmaya çalışmayın parçalanabilir.
- Soğuyan kekin üzerini kürdanla deldim ve yarım bardak sütü kaşıkla dökerek sadece çukur kısmı ıslattım ve üzerine sosu yaydım.
- İstediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz bu aşamada. Buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder