24 Nisan 2021 Cumartesi

Çilekli Sütlü Tepsi Tatlısı Tarifi

 

Çilekli Sütlü Tepsi Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 su bardağı kadar toz şeker
  • 1 tane yumurta sarısı
  • Yarım paket krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket burçak bisküvi
  • Çekilmiş fındık içi (isteğe bağlı)
  • 1 kase çilek

    Çilekli Sütlü Tepsi Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Tencerenin içine krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeyi ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • İlk sıcaklığı çıkana kadar bekletin.
  • Muhallebinin içine krem şanti ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Bisküviyi rondodan toz haline getirin.
  • Geniş bir kabın içine bisküviyi yayıp üzerine ince dilimlenmiş çilekleri ekleyin.
  • Çileğin üzerine de damak zevkine göre fındık ceviz badem damla çikolata ekleyebilirsiniz.
  • Muhallebiyi döküp güzelce yayın.
  • Son olarak 1 paket bisküvi de robottan geçirip muhallebinin üzerine yayın. Antep fıstığı ve fındık ile süsleyip bir kaç saat dolapta bekletip servis yapın. Afiyet şifa olsun ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder