Çilekli Sütlü Tepsi Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 su bardağı kadar toz şeker
- 1 tane yumurta sarısı
- Yarım paket krem şanti
- 1 paket vanilya
- 2 paket burçak bisküvi
- Çekilmiş fındık içi (isteğe bağlı)
- 1 kase çilek
Çilekli Sütlü Tepsi Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Tencerenin içine krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeyi ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştırın.
- İlk sıcaklığı çıkana kadar bekletin.
- Muhallebinin içine krem şanti ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Bisküviyi rondodan toz haline getirin.
- Geniş bir kabın içine bisküviyi yayıp üzerine ince dilimlenmiş çilekleri ekleyin.
- Çileğin üzerine de damak zevkine göre fındık ceviz badem damla çikolata ekleyebilirsiniz.
- Muhallebiyi döküp güzelce yayın.
- Son olarak 1 paket bisküvi de robottan geçirip muhallebinin üzerine yayın. Antep fıstığı ve fındık ile süsleyip bir kaç saat dolapta bekletip servis yapın. Afiyet şifa olsun ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder