9 Nisan 2021 Cuma

Tatlı Ekmekler (Buchteln) Tarifi

 

Tatlı Ekmekler (Buchteln) Tarifi İçin Malzemeler

  • 280 ml ılık süt
  • 100 gram tereyağı
  • 1 yumurta
  • 70 gram şeker
  • 1 paket vanilya
  • 32 gram maya
  • 500 gr un
  • 1 tutam tuz

Üzerine Sürmek İçin

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt

İç Malzemesi

  • Krem çikolata veya istediğiniz bir reçel çeşidi

    Tatlı Ekmekler (Buchteln) Tarifi Yapılışı

  • Hamur malzemeleri ile yumuşacık ele yapışmayan bir hamur yoğurun üzeri kapalı 30-40 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Hamuru yaklaşık 15 bezeye bölün. Daha fazla bezeye ayırıp daha küçük de yapabilirsiniz. Kalıbımın ölçüsü 36×24 cm.
  • Hamuru elinizle açın çok ince olmayacak şekilde ve ortasına istediğiniz iç malzemesinden yerleştirin. Favorim tabiki çikolata 🍫krem çikolatayı birkaç saat öncesinden buzdolabına kaldırın daha rahat çalışabilirsiniz.
  • Hamuru tekrar beze haline getirin. Kalıbın tamamını ve kenarlarını tereyağı ile yağlayın. Bezeleri biraz aralıklarla kalıba yerleştirin.
  • Üzeri kapalı yarım saat tekrar mayalanmaya bırakın. Üzeri için bir yumurta sarısına süt karıştırın ve bezelere sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırına alt üst ayar, alttan ikinci kata verip kızarana kadar pişirin. Fırından alın, ilk sıcaklığı çıkınca üzerine pudra şekeri serpin ve ister sıcak ister soğuk servis edin.
  • Not: Bezelerin üzerine yumurta sarısı yerine sadece tereyağı da şurup fırınlayabilirsiniz. Afiyet olsun ♥️🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder