26 Nisan 2021 Pazartesi

Tavuk Dünyası Kekiklim Menüsü Tarifi

 

Tavuk Dünyası Kekiklim Menüsü Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk Marinesi İçin

  • 2 adet tavuk göğsü (800 gram)
  • 3 adet diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tavuğu Pişirmek İçin

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı krema
  • Yarım çay bardağı kaşar peynir rendesi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Makarnayı Haşlamak İçin

  • 1 paket penne makarna
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Tuz

Makarnayı Kavurmak İçin

  • 4-5 yemek kaşığı sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen

Salatası İçin

  • Yarım göbek (Aysberg)
  • 2 adet havuç
  • 2 adet salatalık
  • Tuz
  • Yarım limon suyu
  • Zeytinyağı

    Yapılışı

  • İlk olarak etleri marine edelim, bunun için tavuk göğsü etini kuş başı büyük doğrayalım. Bir kaba alalım.
  • Üzerine ezilmiş sarımsakları, tuzu, köri, karabiber, kekik, zeytinyağı ve elma sirkesini ilave edip güzelce karıştıralım ve 2-3 saat buzdolabında bekletelim.
  • 2-3 saat sonra tavada tereyağı eritip etleri kavuralım. Servise yakın da sıvı krema ilave edip 1-2 dakika kavurup en son kaşar peyniri rendesi ilave edip karıştıralım.
  • Makarnayı zerdeçallı tuzlu suda haşlayalım. Süzüp suyundan altına tutalım. Tavada tereyağı eritip fesleğeni ilave edelim 1-2 çevirip makarnayı ilave edelim, sıvı krema ilave edip biraz daha kavurup altını kapatalım.
  • Salatası için aysbergi yıkayıp inçe doğrayalım, havuçları ve salatalığı rendeleyelim, tuzunu, limon suyunu, ve zeytinyağı ilave edip karıştıralım.
  • İlk olarak etleri marine edelim, bunun için tavuk göğsü etini kuş başı büyük doğrayalım. Bir kaba alalım.
  • Üzerine ezilmiş sarımsakları, tuzu, köri, karabiber, kekik, zeytinyağı ve elma sirkesini ilave edip güzelce karıştıralım ve 2-3 saat buzdolabında bekletelim.
  • 2-3 saat sonra tavada tereyağı eritip etleri kavuralım. Servise yakın da sıvı krema ilave edip 1-2 dakika kavurup en son kaşar peyniri rendesi ilave edip karıştıralım.
  • Makarnayı zerdeçallı tuzlu suda haşlayalım. Süzüp suyundan altına tutalım. Tavada tereyağı eritip fesleğeni ilave edelim 1-2 çevirip makarnayı ilave edelim, sıvı krema ilave edip biraz daha kavurup altını kapatalım.
  • Salatası için aysbergi yıkayıp inçe doğrayalım, havuçları ve salatalığı rendeleyelim, tuzunu, limon suyunu, ve zeytinyağı ilave edip karıştıralım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder