Tavuk Haşlama (Terbiyeli) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet baget
- 1 tavuk göğüsü iri doğranmış
- 4,5 tane küçük patates
- 3 tane havuç
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım limon
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber ve tuz
Üzeri için
- Maydanoz
- Su
Tavuk Haşlama (Terbiyeli) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yıkanmış bagetleri ve göğüsü su dolu tencerede bir taşım kaynatalım bunu yapmamızın sebebi siyah suyunun çıkması ve haşlamamızın berrak ve sarı sulu olması.
- Bütün malzemelerimizi iri olcak şekilde doğrayalım havuçların birini rendeleyelim.
- Tencereye tereyağını erittim hemen rendelenmiş havucu atıyoruz biraz rengi çıkınca ardından sarımsak dişini bütün şekilde ve bütün soğanı ilave edelim.
- Siyah suyu çıkmış bagetlerimiz ve havucu defne yaprağını suyunu da ilave edip pişiriyoruz.
- Yarı ķıvam pişen tavuk ve sebzelerimizin içine patateslerimizi ekleyip pişiriyoruz.
- Baharatlarını tuzunu ilave ediyoruz.
- Terbiyesi için kaseye unu limonu ve biraz suyla açıyoruz.
- Tenceremizin içinde haşlamanın suyundan alıp unlu limonlu karışıma koyup yavaşça ilave ediyoruz.
- 5 dakikada pişirip maydanozla servis yapalım. Çok lezzetli iftar sofrasında ve grip olduğunuzda içebileceğimiz nefis bir lezzet. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder