18 Nisan 2021 Pazar

Tavuk Haşlama (Terbiyeli) Tarifi

 

Tavuk Haşlama (Terbiyeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet baget
  • 1 tavuk göğüsü iri doğranmış
  • 4,5 tane küçük patates
  • 3 tane havuç
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber ve tuz

Üzeri için

  • Maydanoz
  • Su

    Tavuk Haşlama (Terbiyeli) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yıkanmış bagetleri ve göğüsü su dolu tencerede bir taşım kaynatalım bunu yapmamızın sebebi siyah suyunun çıkması ve haşlamamızın berrak ve sarı sulu olması.
  • Bütün malzemelerimizi iri olcak şekilde doğrayalım havuçların birini rendeleyelim.
  • Tencereye tereyağını erittim hemen rendelenmiş havucu atıyoruz biraz rengi çıkınca ardından sarımsak dişini bütün şekilde ve bütün soğanı ilave edelim.
  • Siyah suyu çıkmış bagetlerimiz ve havucu defne yaprağını suyunu da ilave edip pişiriyoruz.
  • Yarı ķıvam pişen tavuk ve sebzelerimizin içine patateslerimizi ekleyip pişiriyoruz.
  • Baharatlarını tuzunu ilave ediyoruz.
  • Terbiyesi için kaseye unu limonu ve biraz suyla açıyoruz.
  • Tenceremizin içinde haşlamanın suyundan alıp unlu limonlu karışıma koyup yavaşça ilave ediyoruz.
  • 5 dakikada pişirip maydanozla servis yapalım. Çok lezzetli iftar sofrasında ve grip olduğunuzda içebileceğimiz nefis bir lezzet. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder