18 Nisan 2021 Pazar

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi

 

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet enginar
  • 4-5 kaşık pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Bir tutam dereotu
  • Bir tutam maydanoz
  • Kurunane
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağ   

    Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle enginarlarımızın sapını en dibinden kesiyoruz.
  • Enginarların yaprak kısımlarının üst kısmından iki parmak kadar kesiyoruz.
  • Enginarların yapraklarının ortasında bulunan kırmızı küçük yaprakları ve en dipte bulunan küçük tüycükleri bir kaşık yardımı ile temizliyoruz.
  • Temizlenen enginarları ve kabuklarını soyduğumuz sapları limonlu suyun içinde bekletiyoruz.
  • Pirincimizi yıkayıp doğranmış soğan, sarımsak, dereotu, maydanoz, baharatlar, salça, tuz, şeker ve zeytinyağı karıştırıyoruz.
  • Enginarların suyunu süzüp içini ve yaprak aralarını hazırladığımız içle dolduruyoruz.
  • Üzerlerine ince limon dilimleri koyup yayvan bir tencereye kabuklarını soyup doğradığımız saşları da ekleyip pişene kadar pişiriyoruz.
  • Pişen enginarları ilk sıcağı geçince üzerlerine zeytinyağ gezdirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder