Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet enginar
- 4-5 kaşık pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- Bir tutam dereotu
- Bir tutam maydanoz
- Kurunane
- Karabiber
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Zeytinyağ
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi Yapılışı
- Öncelikle enginarlarımızın sapını en dibinden kesiyoruz.
- Enginarların yaprak kısımlarının üst kısmından iki parmak kadar kesiyoruz.
- Enginarların yapraklarının ortasında bulunan kırmızı küçük yaprakları ve en dipte bulunan küçük tüycükleri bir kaşık yardımı ile temizliyoruz.
- Temizlenen enginarları ve kabuklarını soyduğumuz sapları limonlu suyun içinde bekletiyoruz.
- Pirincimizi yıkayıp doğranmış soğan, sarımsak, dereotu, maydanoz, baharatlar, salça, tuz, şeker ve zeytinyağı karıştırıyoruz.
- Enginarların suyunu süzüp içini ve yaprak aralarını hazırladığımız içle dolduruyoruz.
- Üzerlerine ince limon dilimleri koyup yayvan bir tencereye kabuklarını soyup doğradığımız saşları da ekleyip pişene kadar pişiriyoruz.
- Pişen enginarları ilk sıcağı geçince üzerlerine zeytinyağ gezdirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder