24 Nisan 2021 Cumartesi

Tavuk Tava Tarifi

 

Tavuk Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tüm tavuk göğsü
  • 5 orta boy patates
  • 2 adet patlıcan
  • 3 orta boy kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 3 adet kapya biber
  • 5 adet yeşil biber
  • 5 adet domates
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı pulbiber
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı kekik

    Tavuk Tava Tarifi Yapılışı

  • Tavuklar kuşbaşından daha küçük doğranır.
  • Diğer tarafta bir karıştırma kabı içerisinde yoğurt 1 diş sarımsak rendesi sıvı yağ salça ve baharatlar güzelce karıştırılır.
  • Karıştırılan sosun içerisine tavuklar eklenir ve vaktiniz varsa 3 saat kadar dolapta marine edilir.
  • Patates patlıcan ve soğan temizlenip kuşbaşı şeklinde doğranır.
  • Biber domates ve sarımsaklar kuşbaşından daha küçük olacak şekilde doğranır.
  • Tüm sebzeler uygun pişirme tepsisine alınır.
  • Tavuklarda eklenip güzelce karıştırılır.
  • Tavanın üzeri ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatılır.
  • Arada sebzeler ve et kontrol edilir pişmesine yakın yağlı kağıt üzerinde alınıp üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • 230 derecede yaklaşık 1 saat pişiriniz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder