Tavuk Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tüm tavuk göğsü
- 5 orta boy patates
- 2 adet patlıcan
- 3 orta boy kuru soğan
- 1 baş sarımsak
- 3 adet kapya biber
- 5 adet yeşil biber
- 5 adet domates
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı pulbiber
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı kekik
Tavuk Tava Tarifi Yapılışı
- Tavuklar kuşbaşından daha küçük doğranır.
- Diğer tarafta bir karıştırma kabı içerisinde yoğurt 1 diş sarımsak rendesi sıvı yağ salça ve baharatlar güzelce karıştırılır.
- Karıştırılan sosun içerisine tavuklar eklenir ve vaktiniz varsa 3 saat kadar dolapta marine edilir.
- Patates patlıcan ve soğan temizlenip kuşbaşı şeklinde doğranır.
- Biber domates ve sarımsaklar kuşbaşından daha küçük olacak şekilde doğranır.
- Tüm sebzeler uygun pişirme tepsisine alınır.
- Tavuklarda eklenip güzelce karıştırılır.
- Tavanın üzeri ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatılır.
- Arada sebzeler ve et kontrol edilir pişmesine yakın yağlı kağıt üzerinde alınıp üzeri kızarana kadar pişirilir.
- 230 derecede yaklaşık 1 saat pişiriniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder