21 Nisan 2021 Çarşamba

Tavuklu Ve Beşamel Soslu Kabak Sandal Tarifi

 

Tavuklu Ve Beşamel Soslu Kabak Sandal Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 tavuk göğsü
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet domates rendesi
  • 2 adet yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel sos;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz

Üzeri içi;

  • Kaşar peyniri

    Tavuklu Ve Beşamel Soslu Kabak Sandal Tarifi Yapılışı

  • Kabaklarımızı yıkıyoruz ve soyuyoruz ortadan ikiye uzun olacak şekilde kesiyoruz.
  • Kabakların içini kabak oyucağı yada kaşık yardımı ile oyuyoruz ve suya alarak 5-6 dakika haşlıyoruz. (fazla haşlamayın dağılır ).
  • Tavaya doğramış olduğumuz tavukları alıyoruz ve kavuruyoruz.
  • Tavukların üzerine 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz.
  • Doğramış olduğumuz soğanları ve sarımsakları da ekleyerek kavuruyoruz.
  • Soğanların dirilişi gidince salça ve domates rendesi doğranmış biberleri ekliyoruz. Baharatlarımızı ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
  • Haşlamış olduğumuz kabakları borcama alıyoruz ve pişen tavukları kabaklarımızın içine dolduruyoruz.
  • Beşamel sosumuz için bir tencereye tereyağımızı alıyoruz ve unu ekleyerek kavuruyoruz.
  • Kavrulan una sütümüzü ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Beşamel sosumuz göz göz olunca altını kapıyoruz.
  • Tuz ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Tavukların üzerine hazırlamış olduğumuz beşamel sosumuzu döküyoruz.
  • 180 derece de fırına veriyoruz.
  • Beşamel sosumuzun üzeri kızarınca sandallarımızı kaşar peyniri ile kaplıyoruz tekrardan fırına veriyoruz.Kızaran kabak sandallarımız servise hazırdır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder