Tavuklu Ve Beşamel Soslu Kabak Sandal Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 1 tavuk göğsü
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet domates rendesi
- 2 adet yeşil biber
- Tuz
- Karabiber
Beşamel sos;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Tuz
Üzeri içi;
- Kaşar peyniri
Tavuklu Ve Beşamel Soslu Kabak Sandal Tarifi Yapılışı
- Kabaklarımızı yıkıyoruz ve soyuyoruz ortadan ikiye uzun olacak şekilde kesiyoruz.
- Kabakların içini kabak oyucağı yada kaşık yardımı ile oyuyoruz ve suya alarak 5-6 dakika haşlıyoruz. (fazla haşlamayın dağılır ).
- Tavaya doğramış olduğumuz tavukları alıyoruz ve kavuruyoruz.
- Tavukların üzerine 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz.
- Doğramış olduğumuz soğanları ve sarımsakları da ekleyerek kavuruyoruz.
- Soğanların dirilişi gidince salça ve domates rendesi doğranmış biberleri ekliyoruz. Baharatlarımızı ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
- Haşlamış olduğumuz kabakları borcama alıyoruz ve pişen tavukları kabaklarımızın içine dolduruyoruz.
- Beşamel sosumuz için bir tencereye tereyağımızı alıyoruz ve unu ekleyerek kavuruyoruz.
- Kavrulan una sütümüzü ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
- Beşamel sosumuz göz göz olunca altını kapıyoruz.
- Tuz ekleyerek karıştırıyoruz.
- Tavukların üzerine hazırlamış olduğumuz beşamel sosumuzu döküyoruz.
- 180 derece de fırına veriyoruz.
- Beşamel sosumuzun üzeri kızarınca sandallarımızı kaşar peyniri ile kaplıyoruz tekrardan fırına veriyoruz.Kızaran kabak sandallarımız servise hazırdır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder