21 Nisan 2021 Çarşamba

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

 

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane hazır yufka

Sosu için;

  • 6-7 yemek kaşığı yoğurt
  • Yar8m su bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta

İç harcı için;

  • 750 gram ıspanak
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, pulbiber, sıvı yağ

    Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Yapılışı

  • İlk önce ıspanaklı iç harcımız için ıspanaklar güzelce temizlenir doğranır.
  • Ardından soğan yemeklik doğranarak sıvı yağda kavrulur.
  • Salça, tuz ve baharatları eklenir.
  • Ispanaklar da eklenerek bir güzel pişene kadar kavrulur.
  • İç harcının çok kuru olmaması gerekiyor.
  • Kuru olur ise biraz su ekleyebilirsiniz.
  • Ardından sosu için yoğurt, sıvı yağ ve yumurta çırpılır.
  • Yufka 4 parçaya bölünür, her parçaya sırayla yoğurtlu sos sürülür ve ıspanaklı iç harcından etrafa serpiştirilir.
  • Yufka rulo şeklinde sarılıp, rulo ile kendi etrafında dolanarak gül şekli verilir.
  • Hazırlanan börekler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülerek 190 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir. (eğer yoğurtlu sostan artarsa yumurtanızı yoğurtlu sosa kırıp bu şekilde de böreklerin üzerine sürebilirsiniz çok güzel oluyor ben öyle yaptım) afiyet olsun 😌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder