Tek Lokmalık İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
Şerbeti için ;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 3-4 damla limon suyu
Tek Lokmalık İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Önce şerbeti hazırlayın şeker ve suyu koyup kaynatın kaynadıktan sonra limon sıkın ocağı kapatın soğusun.
- Hamur için tüm malzemeleri yoğurma kabına alın yoğurun.
- Tezgaha veya bi tepsinin içine biraz irmik dökün, hamura şekil verin irmiğe bulayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp 2 3 dakika sonra soğuk şerbeti dökün.
Afiyet olsun 😇.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder