18 Nisan 2021 Pazar

Tek Lokmalık İrmik Tatlısı Tarifi

 

Tek Lokmalık İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya

Şerbeti için ;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon suyu

    Tek Lokmalık İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Önce şerbeti hazırlayın şeker ve suyu koyup kaynatın kaynadıktan sonra limon sıkın ocağı kapatın soğusun.
  • Hamur için tüm malzemeleri yoğurma kabına alın yoğurun.
  • Tezgaha veya bi tepsinin içine biraz irmik dökün, hamura şekil verin irmiğe bulayın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp 2 3 dakika sonra soğuk şerbeti dökün.
  • Afiyet olsun 😇.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder