Tepsi Mantısı (Mantının En Kolay Ve Lezzetli Hali) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 kahve fincanı su
- 2 su bardağı un ( yavaş yavaş ekleyelim daha az ya da daha fazla alabilir yumurtanın büyüklüğüne göre)
- 1 tutam tuz
İçi için;
- 150 gram kıyma
- Yarım soğan (rendelenmiş)
- Tuz ve karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Sosu için;
- 2 tane domates
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı su
- Tuz
Tepsi Mantısı (Mantının En Kolay Ve Lezzetli Hali) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yumurta ve suyu çırpıyoruz.
- Ardından un ve tuz ekleyip ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.
- Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştıyoruz. Çiğden kullanalım, kavurmamıza gerek yok.
- Hamuru merdane ile açıp, normal mantıdan daha iri kareler kesiyoruz.
- İçlerini kıyma ile doldurup, sadece iki kenarını resimdeki gibi katlayıp tepsimize dik ve bitişik olarak diziyoruz.
- Tüm tepsiyi bu şekilde dolduruyoruz.
- Ufak yuvarlak bir borcam yeterli oluyor.
- Domatesleri rendeleyip biraz yağ ile kavuruyoruz ,sonrasında su ve tuz ekleyip kaynatıyoruz.
- Hazırladığım mantıların üzerine döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında çok suyunu biraz çekip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.
Hepinize afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder