3 Nisan 2021 Cumartesi

Tepsi Mantısı (Mantının En Kolay Ve Lezzetli Hali) Tarifi

 

Tepsi Mantısı (Mantının En Kolay Ve Lezzetli Hali) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı su
  • 2 su bardağı un ( yavaş yavaş ekleyelim daha az ya da daha fazla alabilir yumurtanın büyüklüğüne göre)
  • 1 tutam tuz

İçi için;

  • 150 gram kıyma
  • Yarım soğan (rendelenmiş)
  • Tuz ve karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ

Sosu için;

  • 2 tane domates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı su
  • Tuz 

    Tepsi Mantısı (Mantının En Kolay Ve Lezzetli Hali) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumurta ve suyu çırpıyoruz.
  • Ardından un ve tuz ekleyip ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.
  • Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştıyoruz. Çiğden kullanalım, kavurmamıza gerek yok.
  • Hamuru merdane ile açıp, normal mantıdan daha iri kareler kesiyoruz.
  • İçlerini kıyma ile doldurup, sadece iki kenarını resimdeki gibi katlayıp tepsimize dik ve bitişik olarak diziyoruz.
  • Tüm tepsiyi bu şekilde dolduruyoruz.
  • Ufak yuvarlak bir borcam yeterli oluyor.
  • Domatesleri rendeleyip biraz yağ ile kavuruyoruz ,sonrasında su ve tuz ekleyip kaynatıyoruz.
  • Hazırladığım mantıların üzerine döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında çok suyunu biraz çekip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder