3 Nisan 2021 Cumartesi

Tava Tarifi

 

Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram kuzu pirzola
  • 1 büyük kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 kapya biber
  • 3 yeşil biber
  • 3 büyük domates
  • Tuz
  • Pul biber
  • Reyhan
  • Tereyağ
  • 1 buçuk su bardağı su 

    Tava Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak borcamı sıvı yağ ile yağlayıp etleri diziyoruz.
  • Üzerine tuz ve kuru reyhan serpelim.
  • Daha sonra kuru soğan ve sarımsakları doğrayıp ekliyoruz.
  • Üzerine sırasıyla kapya, yeşil biber ve en üste domatesleri dilimliyoruz.
  • Son olarak tuz, pul biber, reyhan ve tereyağını ilave edip 1 buçuk su bardağı su ekliyoruz.
  • Folyo ile kapatıp 250 derece fırında fanlı ve alt üst ayarda 40 dk pişiriyoruz.
  • 40 dk pişirdikten sonra folyoyu açıp üzeri kızarana kadar bekliyoruz.
  • Not: hem pratik bi o kadar da lezzetli tava tarifimi denemenizi tavsiye ediyorum.

    İsteğe göre dana bonfile veya tavuk pirzola ile de yapılabilir.

    Afiyet olsun 😋😋🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder