Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram kuzu pirzola
- 1 büyük kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 kapya biber
- 3 yeşil biber
- 3 büyük domates
- Tuz
- Pul biber
- Reyhan
- Tereyağ
- 1 buçuk su bardağı su
Tava Tarifi Yapılışı
- İlk olarak borcamı sıvı yağ ile yağlayıp etleri diziyoruz.
- Üzerine tuz ve kuru reyhan serpelim.
- Daha sonra kuru soğan ve sarımsakları doğrayıp ekliyoruz.
- Üzerine sırasıyla kapya, yeşil biber ve en üste domatesleri dilimliyoruz.
- Son olarak tuz, pul biber, reyhan ve tereyağını ilave edip 1 buçuk su bardağı su ekliyoruz.
- Folyo ile kapatıp 250 derece fırında fanlı ve alt üst ayarda 40 dk pişiriyoruz.
- 40 dk pişirdikten sonra folyoyu açıp üzeri kızarana kadar bekliyoruz.
Not: hem pratik bi o kadar da lezzetli tava tarifimi denemenizi tavsiye ediyorum.
İsteğe göre dana bonfile veya tavuk pirzola ile de yapılabilir.
Afiyet olsun 😋😋🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder