19 Nisan 2021 Pazartesi

Tereyağlı Sade Bulgur Pilavı Tarifi

 

Tereyağlı Sade Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak su

    Tereyağlı Sade Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Bulgur ayıklanıp yıkanır ve süzülür.
  • Tencerede tereyağı eritilir, üzerine bulgur ilave edilir ve orta ateşte kavrulur.
  • Tuzu eklenip sıcak su ilave edildikten sonra bir kez karıştırılır, tencere kapağı kapatılır.
  • Suyunu çektiğinde, ocağın altı kapatılır.
  • Üzerine bir kağıt havlu örtülerek 10-15 dakika dinlendirilerek servis edilir.
  • 🌸afiyet olsun. 🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder