Tereyağlı Sade Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı sıcak su
Tereyağlı Sade Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Bulgur ayıklanıp yıkanır ve süzülür.
- Tencerede tereyağı eritilir, üzerine bulgur ilave edilir ve orta ateşte kavrulur.
- Tuzu eklenip sıcak su ilave edildikten sonra bir kez karıştırılır, tencere kapağı kapatılır.
- Suyunu çektiğinde, ocağın altı kapatılır.
- Üzerine bir kağıt havlu örtülerek 10-15 dakika dinlendirilerek servis edilir.
🌸afiyet olsun. 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder