17 Nisan 2021 Cumartesi

Tortellini Mantı Tarifi

 

Tortellini Mantı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:

  • Sarımsaklı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Tortellini Mantı Tarifi Yapılışı

  • Mantının hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
  • Yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayan sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurdan dilediğiniz büyüklükte bezeler yapıp üzerini nemli bir bezle kapatın.
  • İç harcı için soğanı rendeleyip kıyma ve baharatlarıyla birlikte yoğurun.
  • Bezeleri oklava yardımıyla ince açıp çay bardağı yardımıyla yuvarlak kalıp çıkarın.
  • Üzerine iç harcından koyup resimlerdeki gibi önce yarım daire şeklinde katlayıp kenarlarını iyice kapatıp daha sonra iki ucunu birleştirin.
  • Artan hamurları tekrar beze yapıp aynı işlemi tekrarlayın.
  • Hazırladığınız mantıları kaynayan tuzlu suda suyun üzerine çıkana kadar haşlayıp suyunu süzün ve servis tabağına alın.
  • Salçalı sos için tereyağını eritip nane ve salçayı kavurun. Üzerine yarım çay bardağı kadar sıcak su döküp karıştırın.
  • Mantının üzerine önce sarımsaklı yoğurt daha sonrada salçalı sostan gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder