Tortellini Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı ılık su
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç harcı için:
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
- Sarımsaklı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
Tortellini Mantı Tarifi Yapılışı
- Mantının hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
- Yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayan sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurdan dilediğiniz büyüklükte bezeler yapıp üzerini nemli bir bezle kapatın.
- İç harcı için soğanı rendeleyip kıyma ve baharatlarıyla birlikte yoğurun.
- Bezeleri oklava yardımıyla ince açıp çay bardağı yardımıyla yuvarlak kalıp çıkarın.
- Üzerine iç harcından koyup resimlerdeki gibi önce yarım daire şeklinde katlayıp kenarlarını iyice kapatıp daha sonra iki ucunu birleştirin.
- Artan hamurları tekrar beze yapıp aynı işlemi tekrarlayın.
- Hazırladığınız mantıları kaynayan tuzlu suda suyun üzerine çıkana kadar haşlayıp suyunu süzün ve servis tabağına alın.
- Salçalı sos için tereyağını eritip nane ve salçayı kavurun. Üzerine yarım çay bardağı kadar sıcak su döküp karıştırın.
- Mantının üzerine önce sarımsaklı yoğurt daha sonrada salçalı sostan gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder