Mayasız Pratik Hamur Kızartması (Pişi) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Kızartmak için ;
- Sıvı yağ
Mayasız Pratik Hamur Kızartması (Pişi) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle karıştırma kabında yumurta, yoğurt, kabartma tozu, sıvı yağ ve tuzu güzelce karıştıralım.
- Üzerine ele yapışmayan kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar unu ilave edelim.
- Hamurumuzu güzelce yoğuralım.
- Daha sonra hamuru 6 eşit parçaya bölüp bezeler yapalım.
- Tezgaha un serpip her bir bezeyi tabak büyüklüğünde çok ince olmayacak şekilde açalım ve dilediğimiz şekilde keselim.
- Daha sonra kızgın yağda hamurlarımızı kızartalım. Yağınız kızgın olmazsa hamurlarınız yağ çeker. Yağınızı iyice kızdırın.
Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder