17 Nisan 2021 Cumartesi

Mayasız Pratik Hamur Kızartması (Pişi) Tarifi

 

Mayasız Pratik Hamur Kızartması (Pişi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Kızartmak için ;

  • Sıvı yağ

    Mayasız Pratik Hamur Kızartması (Pişi) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle karıştırma kabında yumurta, yoğurt, kabartma tozu, sıvı yağ ve tuzu güzelce karıştıralım.
  • Üzerine ele yapışmayan kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar unu ilave edelim.
  • Hamurumuzu güzelce yoğuralım.
  • Daha sonra hamuru 6 eşit parçaya bölüp bezeler yapalım.
  • Tezgaha un serpip her bir bezeyi tabak büyüklüğünde çok ince olmayacak şekilde açalım ve dilediğimiz şekilde keselim.
  • Daha sonra kızgın yağda hamurlarımızı kızartalım. Yağınız kızgın olmazsa hamurlarınız yağ çeker. Yağınızı iyice kızdırın.
  • Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder