Tırnak Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
Üstüne Sürmek İçin
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
Tırnak Pide Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bütün malzemeleri bir araya getirip güzel bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Yarım saat dinlendirin. Mayalanan hamurun dört eşit parçaya bölün. Fırın tepesine koyun.
- Elinizle tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
- Üstüne yoğurt ve yumurta sarısı karışımını sürün.
- Parmaklarınızla pide şeklinde iyice bastırın.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder