24 Nisan 2021 Cumartesi

Tırnak Pide Tarifi

 

Tırnak Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

Üstüne Sürmek İçin

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı

    Tırnak Pide Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bütün malzemeleri bir araya getirip güzel bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  • Yarım saat dinlendirin. Mayalanan hamurun dört eşit parçaya bölün. Fırın tepesine koyun.
  • Elinizle tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
  • Üstüne yoğurt ve yumurta sarısı karışımını sürün.
  • Parmaklarınızla pide şeklinde iyice bastırın.
  • Önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder