9 Nisan 2021 Cuma

Truff Tarifi

 

Truff Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kakaolu kek (hazır veya ev yapımı)
  • 1 kuru krema (200 ml)
  • 1 paket sütlü çikolata (60 gr)
  • 1 paket bitter çikolata (60 gr)
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık

Üzerini kaplamak için

  • 150 gram çikolata ve istediğiniz süsleme malzemeleri

    Truff Tarifi Yapılışı

  • Keki elimizle veya robottan geçirip ufalıyoruz.
  • Kremayı kaynama noktasına kadar ısıtıp kaynatmadan ocaktan alıyoruz. Çikolataları ekleyip eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
  • Tamamen eriyince kekin üzerine döküyoruz.
  • Fındığı da ekleyip kurabiye hamuru gibi yoğuruyoruz. Kolay şekil verebilmek için üzerini kapatıp 30 dk buzdolabında bekletiyoruz.
  • Tatlı kaşığı yardımıyla parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz.
  • Yağlı kağıt üzerine yerleştiriyoruz, tüm hamur bitinceye kadar işleme devam ediyoruz.
  • Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
  • Hazırladığımız truffları çikolataya buluyoruz ve istediğimiz malzemeyle süslüyoruz.
  • Serin bir yerde çikolatası donuncaya kadar bekletip servis ediyoruz. Afiyet olsun👌🏻😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder