Truff Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kakaolu kek (hazır veya ev yapımı)
- 1 kuru krema (200 ml)
- 1 paket sütlü çikolata (60 gr)
- 1 paket bitter çikolata (60 gr)
- 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık
Üzerini kaplamak için
- 150 gram çikolata ve istediğiniz süsleme malzemeleri
Truff Tarifi Yapılışı
- Keki elimizle veya robottan geçirip ufalıyoruz.
- Kremayı kaynama noktasına kadar ısıtıp kaynatmadan ocaktan alıyoruz. Çikolataları ekleyip eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
- Tamamen eriyince kekin üzerine döküyoruz.
- Fındığı da ekleyip kurabiye hamuru gibi yoğuruyoruz. Kolay şekil verebilmek için üzerini kapatıp 30 dk buzdolabında bekletiyoruz.
- Tatlı kaşığı yardımıyla parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz.
- Yağlı kağıt üzerine yerleştiriyoruz, tüm hamur bitinceye kadar işleme devam ediyoruz.
- Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
- Hazırladığımız truffları çikolataya buluyoruz ve istediğimiz malzemeyle süslüyoruz.
- Serin bir yerde çikolatası donuncaya kadar bekletip servis ediyoruz. Afiyet olsun👌🏻😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder