23 Nisan 2021 Cuma

Yabanmersinli Pudingli Tart Tarifi

 

Yabanmersinli Pudingli Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram un
  • 200 gram tereyağ
  • 100 gram şeker
  • 1/2 (yarım) paket şekerli vanilin
  • Vanilya aromalı puding
  • 1,5 tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 (yarım) paket şekerli vanilin
  • 500 ml süt
  • Yabanmersini

    Yabanmersinli Pudingli Tart Tarifi Yapılışı

  • Pasta kalınının altına yağlı kağıt yerleştirin.
  • Hamur için: önce tereyağ ve şekeri yoğurun. Unu yavaş yavaş ekleyip pürüsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurun yaklaşık 1/3 ni ayırıp streçfilme sarın.
  • Diğer yarısını pasta kalıbımıza yayıyoruz.
  • Kenarına 1 cm yüksekliğinde çok ince bir kenar yapıyoruz. (görseldekinden daha ince yapın) çatal ile aralıklı batırıyoruz. Hamurları 30 dk için buzdolabına kaldırıyoruz.
  • 2. Pudingi hazırlıyoruz. (şeker miktarını benim verdiğim miktarı kullanın).
  • 3. Hafif soğumuş pudingi hamurun üzerine döküyoruz ve üzerlerine yabanmersinlerini ekliyoruz.
  • Ayırdığımız hamurdan parçacıklar koparıp pastanın üzerini hafif kapatıyoruz.
  • Isınmış 200derece alt üst ayar fırında 25-30dk pişiriyoruz. En az 4 saat buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🤍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder