Yabanmersinli Pudingli Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram un
- 200 gram tereyağ
- 100 gram şeker
- 1/2 (yarım) paket şekerli vanilin
- Vanilya aromalı puding
- 1,5 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 (yarım) paket şekerli vanilin
- 500 ml süt
- Yabanmersini
Yabanmersinli Pudingli Tart Tarifi Yapılışı
- Pasta kalınının altına yağlı kağıt yerleştirin.
- Hamur için: önce tereyağ ve şekeri yoğurun. Unu yavaş yavaş ekleyip pürüsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurun yaklaşık 1/3 ni ayırıp streçfilme sarın.
- Diğer yarısını pasta kalıbımıza yayıyoruz.
- Kenarına 1 cm yüksekliğinde çok ince bir kenar yapıyoruz. (görseldekinden daha ince yapın) çatal ile aralıklı batırıyoruz. Hamurları 30 dk için buzdolabına kaldırıyoruz.
- 2. Pudingi hazırlıyoruz. (şeker miktarını benim verdiğim miktarı kullanın).
- 3. Hafif soğumuş pudingi hamurun üzerine döküyoruz ve üzerlerine yabanmersinlerini ekliyoruz.
- Ayırdığımız hamurdan parçacıklar koparıp pastanın üzerini hafif kapatıyoruz.
- Isınmış 200derece alt üst ayar fırında 25-30dk pişiriyoruz. En az 4 saat buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🤍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder