Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet hazır yufka
- 1 kilo ıspanak
- 1 orta boy soğan
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 şişe maden suyu
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ıspanaklarımızı.Sirkeli suya ıslıyoruz üstündeki toprakları gitsin diye daha sonra yıkıyoruz ve doğruyoruz.
- Ardından üzerine yağımızı baharatlarımızı ve doğradığımız soğanımızı ekliyoruz iyicene avukalıyoruz yani iyice karıştırıyoruz bir kenara koyuyoruz.
- Sosumuzu hazırlıyoruz malzemelerini kullanıp karıştırıyoruz ama maden suyu ve yoğurdumuzu koymuyoruz en son üzerine konulacaklar.
- Fırın tepsimizi alıyoruz üzerine en güzel yufkayı koyuyoruz.
- Sonra sosumuzdan sürüyoruz ardından ikinci yufkayı koyuyoruz.
- Tekrardan bayağı bolcana bir sosumuzu sürüyoruz.
- Orta katına doğradığımız ve avukaladığımız ıspanaklarımızı eşit bir şekilde yayıyoruz.
- Daha sonra üzerine bir kat daha yufka koyuyoruz tekrardan sosumuzdan sürüyoruz.
- En son üst katına da gene en güzel yufkamızı koyuyoruz dilimlere bölüyoruz.
- Sosumuzun içerisine bir yemek kaşığı yoğurdumuzu ekliyoruz.
- Üzeri daha güzel kızarsın diye ardından açtığımız bir şişe maden suyunu döküyoruz.
- 180 200 derecelik fırınımızda yarım saat pişiriyoruz. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder