23 Nisan 2021 Cuma

Ispanaklı Börek Tarifi

 

Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet hazır yufka
  • 1 kilo ıspanak
  • 1 orta boy soğan
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

    Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ıspanaklarımızı.Sirkeli suya ıslıyoruz üstündeki toprakları gitsin diye daha sonra yıkıyoruz ve doğruyoruz.
  • Ardından üzerine yağımızı baharatlarımızı ve doğradığımız soğanımızı ekliyoruz iyicene avukalıyoruz yani iyice karıştırıyoruz bir kenara koyuyoruz.
  • Sosumuzu hazırlıyoruz malzemelerini kullanıp karıştırıyoruz ama maden suyu ve yoğurdumuzu koymuyoruz en son üzerine konulacaklar.
  • Fırın tepsimizi alıyoruz üzerine en güzel yufkayı koyuyoruz.
  • Sonra sosumuzdan sürüyoruz ardından ikinci yufkayı koyuyoruz.
  • Tekrardan bayağı bolcana bir sosumuzu sürüyoruz.
  • Orta katına doğradığımız ve avukaladığımız ıspanaklarımızı eşit bir şekilde yayıyoruz.
  • Daha sonra üzerine bir kat daha yufka koyuyoruz tekrardan sosumuzdan sürüyoruz.
  • En son üst katına da gene en güzel yufkamızı koyuyoruz dilimlere bölüyoruz.
  • Sosumuzun içerisine bir yemek kaşığı yoğurdumuzu ekliyoruz.
  • Üzeri daha güzel kızarsın diye ardından açtığımız bir şişe maden suyunu döküyoruz.
  • 180 200 derecelik fırınımızda yarım saat pişiriyoruz. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder