Zencefilli Kurabiye (Çayın Yanında Vazgeçilmez Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 tane yumurta sarısı
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu (elenmiş)
- Yarım çay bardağı pekmez
- Yarım yemek kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
Zencefilli Kurabiye (Çayın Yanında Vazgeçilmez Kurabiye) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şeker ve tereyağı iyice çırpın.
- Sonra 1 tane yumurta sarısı ve yarım çay bardağı pekmezi eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Karışım hazırlanınca spatula yardımıyla biraz toparlayın.
- Elenen un, kabartma tozu, tarçın ve zencefil katılıp iyice yoğurulur.
- Hamur top haline getirilir streçlenerek dondurucuda 15 dakika kadar bekletilir.
- Sertleşen ve merdane ile açılacak kıvama gelen hamuru iki adet yağlı kağıt arasına alınarak merdane yardımı ile açılır.
- Hamurun üzerine streç yada yağlı kağıt örtmeniz açmanızı kolaylaştıracaktır.
- Hamuru açtıktan sonra kalıplarla kesin.
- Hazırlanan kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 13-15 dakika pişirilir. Soğuyan kurabiyeleri servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder