21 Nisan 2021 Çarşamba

Zencefilli Kurabiye (Çayın Yanında Vazgeçilmez Kurabiye) Tarifi

 

Zencefilli Kurabiye (Çayın Yanında Vazgeçilmez Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu (elenmiş)
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • Yarım yemek kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil

    Zencefilli Kurabiye (Çayın Yanında Vazgeçilmez Kurabiye) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şeker ve tereyağı iyice çırpın.
  • Sonra 1 tane yumurta sarısı ve yarım çay bardağı pekmezi eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Karışım hazırlanınca spatula yardımıyla biraz toparlayın.
  • Elenen un, kabartma tozu, tarçın ve zencefil katılıp iyice yoğurulur.
  • Hamur top haline getirilir streçlenerek dondurucuda 15 dakika kadar bekletilir.
  • Sertleşen ve merdane ile açılacak kıvama gelen hamuru iki adet yağlı kağıt arasına alınarak merdane yardımı ile açılır.
  • Hamurun üzerine streç yada yağlı kağıt örtmeniz açmanızı kolaylaştıracaktır.
  • Hamuru açtıktan sonra kalıplarla kesin.
  • Hazırlanan kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 13-15 dakika pişirilir. Soğuyan kurabiyeleri servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder