Sütlü Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kabak
- 2 tepeleme kaşık un
- 3 su bardağı süt
- 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Dereotu
- Nane
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için:
- Toz kırmızı biber
- Tereyağı
Sütlü Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı
- Kabaklar büyükçe doğranır.
- Un sıvı yağ ve tereyağı orta boy bi tencerede unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Ardından karıştırarak süt ve su ilave edilir.
- En son kabaklar da ilave edilip pişmeye bırakılır.
- İçerisinde süt olduğundan dolayı taşma yapabilir.
- Ocağın altını yarım yapıp kontrol etmekte fayda var.
- Kabaklar yumuşayana kadar pişirilir(yaklaşık 20dk). Rondodan geçirilir.
- Üzerine doğranmış dereotu tuz ve baharatları eklenir.
- Tabağa alındıktan sonra üzeri için tereyağı ve toz biber kızdırılır ve dökülür. Çorbamız hazır afiyet olsun 🤗🌺
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder