21 Nisan 2021 Çarşamba

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi

 

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kabak
  • 2 tepeleme kaşık un
  • 3 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Dereotu
  • Nane
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • Toz kırmızı biber
  • Tereyağı

    Sütlü Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Kabaklar büyükçe doğranır.
  • Un sıvı yağ ve tereyağı orta boy bi tencerede unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Ardından karıştırarak süt ve su ilave edilir.
  • En son kabaklar da ilave edilip pişmeye bırakılır.
  • İçerisinde süt olduğundan dolayı taşma yapabilir.
  • Ocağın altını yarım yapıp kontrol etmekte fayda var.
  • Kabaklar yumuşayana kadar pişirilir(yaklaşık 20dk). Rondodan geçirilir.
  • Üzerine doğranmış dereotu tuz ve baharatları eklenir.
  • Tabağa alındıktan sonra üzeri için tereyağı ve toz biber kızdırılır ve dökülür. Çorbamız hazır afiyet olsun 🤗🌺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder