Zeytinyağlı İmam Bayıldı (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 3 adet sivri biber
- 2 orta boy soğan
- 5 diş sarımsak
- 3-4 domates rendesi
- Zeytinyağı
- Tuz
- Maydanoz
Zeytinyağlı İmam Bayıldı (Kızartmadan) Tarifi Yapılışı
- Soğanlar piyazlık, biberler halka halka, sarımsaklar da iri iri doğranır.
- Zeytinyağı tencereye alınıp üzerine sarımsak, soğan ve biber eklenip sotelenir.
- Domates rendesi ilave edilerek kısa bir süre daha ocakta sotelenip tuzu ilave edilerek altı kapatılır.
- Patlıcan alacalı soyulup boyutuna göre 3 e veya 4 e bölünür.
- Her bir patlıcan tam kesilmeden yarısına kadar artı şeklinde 2 bıçak darbesiyle kesilip tuzlu suda bir müddet bekletilir.
- Patlıcanın kesilen bölümlerine soğanlı harç doldurulur.
- Doldurulan patlıcanlar bir tencereye alınıp üzerine zeytinyağı gezdirilir.
- Birazda sıcak su eklenip kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakılır.
- Patlıcanlar yumuşayana kadar pişirilir.
- Piştikten sonra üzerine maydanoz serpiştirilir.
İster sıcak, ister soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 👩🍳.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder