23 Nisan 2021 Cuma

Zeytinyağlı İmam Bayıldı (Kızartmadan) Tarifi

 

Zeytinyağlı İmam Bayıldı (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 orta boy soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 3-4 domates rendesi
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Maydanoz

    Zeytinyağlı İmam Bayıldı (Kızartmadan) Tarifi Yapılışı

  • Soğanlar piyazlık, biberler halka halka, sarımsaklar da iri iri doğranır.
  • Zeytinyağı tencereye alınıp üzerine sarımsak, soğan ve biber eklenip sotelenir.
  • Domates rendesi ilave edilerek kısa bir süre daha ocakta sotelenip tuzu ilave edilerek altı kapatılır.
  • Patlıcan alacalı soyulup boyutuna göre 3 e veya 4 e bölünür.
  • Her bir patlıcan tam kesilmeden yarısına kadar artı şeklinde 2 bıçak darbesiyle kesilip tuzlu suda bir müddet bekletilir.
  • Patlıcanın kesilen bölümlerine soğanlı harç doldurulur.
  • Doldurulan patlıcanlar bir tencereye alınıp üzerine zeytinyağı gezdirilir.
  • Birazda sıcak su eklenip kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakılır.
  • Patlıcanlar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Piştikten sonra üzerine maydanoz serpiştirilir.
  • İster sıcak, ister soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

    Afiyet olsun 👩‍🍳.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder