21 Nisan 2021 Çarşamba

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

 

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kereviz
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam kereviz  yaprağı

    Zeytinyağlı Kereviz Tarifi Yapılışı

  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  • Kabuğunu soyduğunuz kerevizleri iri parçalara bölün.
  • Havuçları patatesleri de aynı şekilde doğrayın.
  • zeytinyağını bir tencerede hafifçe kızdırın.
  • Ardından doğradığınız kuru soğanı ekleyin ve biraz soteleyin.
  • Havuçları patatesleri katarak soğanla birlikte 4 dakika daha soteleyin.
  • Kerevizleri de tencereye ekleyin.
  • Bir kez karıştırdıktan sonra üzerine toz şeker, tuz, limon suyu, portakal suyu suyu ve ince kıyılmış kereviz yaprağını ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 30 dakika boyunca pişirin.
  • Soğuduktan sonra dilerseniz dereotu ile birlikte servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder