Zeytinyağlı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet kereviz
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- Yarım su bardağı portakal suyu
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam kereviz yaprağı
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi Yapılışı
- Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
- Kabuğunu soyduğunuz kerevizleri iri parçalara bölün.
- Havuçları patatesleri de aynı şekilde doğrayın.
- zeytinyağını bir tencerede hafifçe kızdırın.
- Ardından doğradığınız kuru soğanı ekleyin ve biraz soteleyin.
- Havuçları patatesleri katarak soğanla birlikte 4 dakika daha soteleyin.
- Kerevizleri de tencereye ekleyin.
- Bir kez karıştırdıktan sonra üzerine toz şeker, tuz, limon suyu, portakal suyu suyu ve ince kıyılmış kereviz yaprağını ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 30 dakika boyunca pişirin.
- Soğuduktan sonra dilerseniz dereotu ile birlikte servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder