Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg taze bakla
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
Haşlamak için;
- 1 litre su
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 (yarım) limon suyu
Servis için;
- 1 kase yoğurt
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tutam dereotu
Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi Yapılışı
- Zeytinyağlı taze bakla yemeğimiz için baklaları öncelikle taze fasulye gibi uçlarını temizleyelim.
- Sonra iyice yıkayalım.
- Haşlamak için tencereye 1 lt su, tuz, şeker, un ve limon suyunu koyup karıştıralım.
- Baklaları ince ince doğrayalım.
- Her doğradığımızı hazırladığımız karışıma atalım. Bu sayede kararmasını önlemiş oluruz.
- Bütün baklaları doğrayıp suya koyalım.
- Sonra baklaları suyla beraber ocağa koyalım.
- Kaynama başlayınca altını kısıp yarım saat kadar haşlayalım. Baklalar yumuşayınca tamamdır.
- Biz bu arada bir adet kuru soğanı yemeklik doğrayıp tencereye koyalım.
- Üzerine yağını koyup iyice kavuralım.
- Salçayı ilave edip 1-2 tur karıştıralım.
- Pulbiber, karabiber ve tuzu ilave edip karıştıralım.
- Haşlanan baklaları ister süzerek ister kevgirle alıp soğana ilave edelim. 5 dakika daha kavuralım.
- Üzerine haşladığımız sudan 1 çay bardağı ilave edelim.Kısık ateşte 10-15 dakika pişirelim.
- Servis için yoğurda sarımsak ve tuz ilave edip karıştıralım.
- Pişen zeytinyağlı bakla yemeğini biraz ılınmaya bırakalım.
- Daha sonra servis tabağına koyalım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim.
- Tavada yağları eritelim.
- Pulbiber veya kırmızı toz biber ilave edelim.
- Ocağın altını kapatıp yoğurdun üzerine gezdirelim.
- İnce kıyılmış dereotu serpelim.
- Zeytinyağlı bakla yemeği servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder