Ağızda Dağılan Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (eritilmiş)
- 1 çay bardağı sıvı yağ yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 2 çay kaşığı tepeleme karbonat
- Tuz
- Yaklaşık 4 su bardağı un
- 1 demet dereotu
İçi için
- Beyaz peynir maydanoz lstediğiniz lor peyniri kullanabilirsiniz .
Ağızda Dağılan Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi Yapılışı
- Un hariç tüm malzemeleri uygun bir kabın içerisine alalım daha sonra unu azar azar kontrollü bir şekilde ekleyelim.
- Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimiz ile hafif açalım içerisine peynir koyup iki ucunu birleştirip kapatalım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize alalım ve üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder