1 Mayıs 2021 Cumartesi

Ağızda Dağılan Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi

 

Ağızda Dağılan Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 2 çay kaşığı tepeleme karbonat
  • Tuz
  • Yaklaşık 4 su bardağı un
  • 1 demet dereotu

İçi için

  • Beyaz peynir maydanoz lstediğiniz lor peyniri kullanabilirsiniz .

    Ağızda Dağılan Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Un hariç tüm malzemeleri uygun bir kabın içerisine alalım daha sonra unu azar azar kontrollü bir şekilde ekleyelim.
  • Yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimiz ile hafif açalım içerisine peynir koyup iki ucunu birleştirip kapatalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize alalım ve üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder