12 Mayıs 2021 Çarşamba

Arpa Şehriye Çorbası (Şifa Deposu)

 

Malzemeler

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik arpa şehriye
  • 50-100 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 âdet büyük boy domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 litre su
  • 2 çay kaşığı pul biber, nane, tuz

    Yapılışı

  • İlk olarak tencereye sıvı yağ, tereyağı ilave edelim kıymayı da ekleyip kavuralım.
  • İnce ince doğranmış biberleri ilave edelim kavuralım.
  • Rendelenmiş domates ilave edelim kokusu çıkana kadar karıştıralım.
  • Salçaları da ekleyip karıştıralım.
  • Arpa şehriye ve baharatları ilave edelim.
  • İlk önce 1. 5 litre soğuk su ilave edelim.
  • Şehriye şişince su az kalıyor onun içinde 2. -2. 5 kaynar su bardağı su ilave edelim karıştıralım dinlenmeye bırakılır.
  • Bol limonlu maydanoz ile süsleyelim servise hazır. 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder